avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... gestiune comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

gestiune comuna

Buna ziua!l as dori sa stiu daca la o asoc. de locatari formata din 3 scari gestiunea e comuna?scara noastra desi este la zi,platim penalitati la electrica pentru celelalte 2 scari.administratorul spune ca e legal pentru ca e gestiune comuna...ce se poate face in situatia de fata?multumesc
Cel mai recent răspuns: BLUE1963 , utilizator 20:14, 23 Iunie 2009
In asociatia noastra formata din 9 scari, avem montat contor electric la fiecare scara. In consecinta se emit 9 facturi care se repartizeaza separat pe fiecare scara, pe nr. de persoane. Penalitatile se platesc daca factura nu se achita la termenul scadent. In acest caz administratorul nu-si face datoria. Solicitati-i sa faca demersuri la furnizor sa va montati contor pe scara.
Daca sunt restantieri atunci administratorul si presedintele trebuie sa faca tot posibilul sa adune banii (inclusiv somatii de plata si actiune in instanta).
In principiu penalitatile trebuie suportate de catre restantieri (din fondul de penalitati unde se aduna banii din cei maxim 0,2%/zi penalizare); daca nu sunt bani in acel fond se vor plati de unde se poate pentru a nu creste in continuare (chiar se va ajunge la o marire a fondului de rulment spre a se acoperi rai platnicii pana la actionarea in instanta). La actiunea in instanta li se poate imputa si cere restantierilor inclusiv plata penalitatilor impuse asociatiei de catre furnizori din pricina lor.
Daca aveti contoare separate pe fiecare scara e O.K. . Oricum cheltuiala cu energia ,asta daca nu aveti contor separat pentru lift ,se imparte pe nr de persoane...

Pentru detalii :
CONSTANTIN CAMILAR
Administrator
AS.PRO MANAGER S.R.L. IASI - Servicii Profesionale de Administrare Imobile
Tel : 0721.291252 ; 0742.920192 ;
E-mail : as.pro_manager@yahoo.com ; constantincamilar@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea liftului - platesc si locatarii de la etajul 1? marius olm marius olm daca se schimba liftul blocului cei de la et1 platesc? atentie nu reparatie ci schimbare. cabina si daca se calculeaza pe persoane sau pe apartament? (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc mfrincu mfrincu buna ziua, am descoperit recent forumul dumneavoastra si am si eu o intrebare. locuiesc la ultimul etaj la bloc si am probleme cu acoperisul in dreptul ... (vezi toată discuția)
Preturi utilitati BLUE1963 BLUE1963 Poate ca e nevoie de un asemenea topic in care sa vedem si sa facem o comparatie a preturilor pe care le platim pentru utilitati . Voi incepe prin a ... (vezi toată discuția)