avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum sa stopez avizele de plata impozit proprietate ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum sa stopez avizele de plata impozit proprietate pentru o firma radiata ?

Am avut o firma SRL pe care am radiat-o dar continua sa imi solicite impozit cladiri pentru partea din proprietate care a fost trecuta pe numele sociatatii; in prezent platesc impozit pe aceasta proprietate ca persoana fizica.

In avizul de plata de la primarie scrie "Numele firmei - radiata ORC" iar in urmatorul rand valoarea taxei de plata. Am intrebat cum pot face sa nu mai emita aceste avize, si mi s-a spus ca trebuie sa aduc rezolutia sau dovezi de la registrul comertului ca patrimoniul sociatatii a trecut inapoi pe persoana fizica. Nu imi aduc aminte sa fi primit aceasta dovada, si nu stiu cum as putea face rost de dovezi. Apreciez sfatul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:46, 25 Aprilie 2015
Da, vi s-a spus corect si pentru asta cautati printre actele primite de la registrul comertului la radierea firmei.
Multumesc george-neagu, vreau sa adaug faptul ca firma a apartinut familiei mele si vorbesc in numele acesteia, familia neavand cunostinte in a folosi internetul, si sa clarific ca firma a fost radiata automat impreuna cu un alt grup de firme din cauza unei legi, nr.359/2004, am citit aceasta in copia pe care am obtinut-o de la registrul comertului, este vorba despre o hotarare a tribunalului luata in sedinta publica, referitor la
"Art. 31 Preschimbarea certificatului de înmatriculare şi a celui de înregistrare fiscală"

Am citit pe forum un exemplu asemanator, vedeti un link mai jos, dar din care nu am inteles daca foaia pe care am obtinut-o de la registrul comertului este suficienta pentru a o prezenta ca sa nu mai primesc avize de plata a taxelor pe numele firmei; si nici reprezentata registrului nu mi-a dat de inteles ca aceasta copie e dovada ca proprietatea a fost trecuta pe persoana fizica. Trebuie sa mai fac ceva pentru a fi sigur ca proprietatea a trecut inapoi in patrimoniul detinatorilor fostei firme ? Din cate am observat proprietarii platesc impozit pe aceeasi proprietate si ca persoana fizica.

Problema asemanatoare:
www.avocatnet.ro/content/for...
Trebuia sa faceti apoi lichidarea si repartizarea activului intre asociati sau asociat unic. Prin aceasta, tot ce se gasea pe firma la dara radierii urma sa treaca pe numele persoanei fizice. Sfatuiti-va cu contabilul.
multumesc, inca nu m-am documentat cum se face lichidarea dupa radierea firmei dar voi cauta. Va fi necesar si un notar/avocat sau poate contabilul face totul ?
Va ajuta contabilul.

Alte discuții în legătură

Lichidare , radiere firma mihailcostache mihailcostache Buna seara, Am o firma ( un S.R.L cu asociat unic)care are activitatea suspendata din mai 2010. Mentionez ca nu am nici o datorie (ANAF sau altii), as vrea ... (vezi toată discuția)
Firma radiata din oficiu. ce se inampla cu bunurile? danalexandru1 danalexandru1 Buna ziua. Unchiul meu a detinut o firma pe care practic a lasat-o sa moara. In jurul anilor 2003 -2005 nu a mai avut nici o activitate insa nu a facut nici un ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate de pe firma pe persoana fizica (asociat ... weisIA weisIA Transfer proprietate de pe firma pe persoana fizica (asociat unic) Tatal meu a avut o firma avand ca si asociat unic pe el insusi. Aceasta firma avea drept ... (vezi toată discuția)