avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registrul incasari si plati completat gresit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registrul incasari si plati completat gresit

buna seara va rog daca ma poate ajuta cineva. sunt un if neplatitor de tva de 4 ani imi tine contabilitatea un contabil .in registrul incasari si plati facturile de la furnizori i platitori de tva il completeaza la plati suma fara tva de 4 ani decurand am aflat ca suma totala se completeaza cu tot cu tva al facturii nu mai stiu cum e corect si daca nu ce e de facut?#-o rog un ajutor
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:36, 2 Aprilie 2015
Aveti grija sa nu confundati cumva registrul jurnal de incasari si plati in care nu se trec facturi ci valorile de pe chitante si rapoartele zilnice de la casa de marcat (daca trebuie sa o folositi in cadrul activitatii), cu cele doua registre de cumparari si de vanzari unde se trec facturile.
Da, in acei ani in rjip se treceau valorile din documentele de incasare si plata cu tot cu tva daca erati neplatitor de tva. Asta trebuie sa lamuriti cu contabilul.
Din omf 1040 din 2004, acolo unde spune ce registre se folosesc si cum se completeaza, la rjip apare precizarea: Contribuabilii platitori de taxa pe valoarea adaugata vor inregistra sumele incasate sau platite, exclusiv taxa pe valoarea adaugata.
Inseamna ca ceilalti nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Determinare venit impozabil intreprindere individuala cristina_71 cristina_71 Buna seara , pentru determinarea venitului impozabil la o intreprindere individuala se ia in considerare la venituri baza fara TVA si la cheltuieli baza ... (vezi toată discuția)
Inventar magazin comert cu amanuntul pfa Tessy Tessy Cum se efectueaza inventarul marfii unui PFA cu activitate comert cu amanuntul, care este neplatitor de tva? Ce registre speciale sau liste speciale exista? Si ... (vezi toată discuția)
Completare jurnal de incasari si plati florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere individuala, cu obiect de activitate comert cu amanuntul. Stiu ca este necesar sa completez jurnalul de incasari si plati, ... (vezi toată discuția)