avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se mai poate face ceva?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se mai poate face ceva?

buna ziua ,daca am doar 10 luni si jumatate (adica imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie) pt a beneficia de indemnizatie de crestere a copilului se mai poate face ceva ?este adevarat ca s-a modificat perioada de sarcina si lauzie de la 126 zile la 168 zile,adica 68 zile inainte de nastere?si in cazul in care nu se mai poate face nimic si isi ia sotul meu concediu de paternitate eu cat timp as mai avea voie sa stau acasa cu bebe si in cazul in care alaptez?cum se procedeaza in cazul in care beneficiaza sotul de indemnizatie de crestere a copilului ,dupa cat timp va trebui sa merg eu la servici?va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 22:15, 24 Iunie 2009
1.daca nu aveti stagiul complet de 12 luni nu mai aveti ce faceti.
2.nu am auzit sa se modifice perioada concediului de maternitate, este 126 de zile din care minim 42 dupa nastere, sau daca va luati mai putin prenatal se poate lua tot retsul de pana la 126 de zile dupa nastere.
3.va puteti lua dupa ce se termina cele 126 de pre si poatnatal, un numar de 120 de zile de concediu de risc maternal, la care aveti dreptul in acest caz in care nu puteti beneficia de CIC, si ulterior se mai acorda concediu pentru ingrijire copil bolnav, daca o sa fie cazul (speram sa nu)
4. sotul dvs daca are stagiu necesar poate solicita CIC de la data nasterii copilului pana acesta face 2 ani
5. indiferent de concediul luat de sot, dvs va trebui sa mergeti la servici in momentul in care nu mai beneficiati de concedii medicale
cand incepeti activitatea veti avea dreptul sa solicitati program redus de 6 ore pentru alaptare, caz in care veti fi platita integral pentru 8 ore
Sa aveti un copil sanatos :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere a copilului acor acor conform noii legislatii in vigoare tatal poate intra in concediul de crestere a copilului beneficiind de 85% din veniturile nete? trebuie sa nasc curand si eu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului merla merla Buna ziua! Voi naste in luna ianuarie 2 baieti gemeni si am cateva nelamuriri cu privire la indemnizatia pe care o vom primii: 1.pot intra ambii parinti in ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere al copilului si risc maternal de alaptare gygabi2001 gygabi2001 Buna ziua. Dupa cele 126 zile de concediu pre si postnatal as lua cele 120 pentru risc maternal de alaptare, fiind medic si nu exista spatiu separat pentru ... (vezi toată discuția)