avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de crestere a copilului

conform noii legislatii in vigoare tatal poate intra in concediul de crestere a copilului beneficiind de 85% din veniturile nete?
trebuie sa nasc curand si eu nu am tot salariul trecut pe cartea de munca. pot sa-mi iau eu concediul post-natal si apoi sa intre tatal in cresterea copilului?
Bineinteles ca poate si tatal sa intre in concediu pentru cresterea copilului si sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului.
In cazul asta, sotia poate lua restul de concediu pana la 126 de zile, sau tot pana in a 41 zi de la nasterea copilului?
Sotia poate lua concediul postnatal de maxin 63 de zile si apoi sa revina la munca...iar tata va depune dosarul pentru a putea primi indemnizatia de crestere a copilului.
Obligatoriu sa se intoarca la serviciu? Nu isi poate depune demisia?

Am inteles ca dupa post-natal se poate lua concediu de risc maternal pt alaptare. Am inteles bine?
Poate sa solicite concediu fara plata.....sau poate sa-si dea si demisia.

Alte discuții în legătură

Risc maternal Fely39 Fely39 Buna seara!Lucrez din data de 23.05.2014.Sant insarcinata in 26 saptamani si sunt in risc maternal.Riscul maternal se termina in data de 03.03.2015.Pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Cateva lamuriri pentru gravidute va rog :) Marioara2011 Marioara2011 Sunt o graviduta care intentioneaza de la data de 1 Septembrie sa intre in concediu de risc maternal. La acea data voi fi in saptamana a 22-a cea ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal flor78 flor78 Daca am fodt in concediu de cresterea si ingrijirea copilului din septembrie 2007 pana pe 24 aprilie 2008, iar din 25.04 am inceput serviciu pot sa mi iau ... (vezi toată discuția)