avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prins cu numere expirate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Prins cu numere expirate

Buna seara , am mare nevoie de un raspuns cat mai concret ...

Deci , in luna octombrie anul trecut , am fost prins cu numere rosii expirate de cateva ore , in cauza mi-a fost retinut permisul , dar mi-a fost data dovada de circulatie pe 15 zile , cu prelungire pe 30 de zile ....
Luna asta am fost prins iarasi cu numere rosii expirate si cu dovada expirate ( am uitat sa mi-o prelungesc ).
Iar in urma cu cateva zile , am fost prins iarasi fara dovada de circulatie ...
Deci in total , am avut 3 abateri , prima cu numere rosii expirate , a doua cu numere si dovada expirate si a treia doar cu dovada expirata.

As vrea sa stiu , ce se poate intampla ?

Si as vrea sa mai stiu daca am nevoie de avocat ca sa-mi pot recupera permisul cat mai repede ? ( daca ma ajuta sa-mi bag avocat ).

Precizez ca nu am avut alte antecendente.

Va multumesc , si astept un raspuns cat mai concret.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Ssj4, utilizator
Aveti probleme destul de serioase.
Va costa mult avocatul ca sa aiba timp de cazul dvs.
E mare probabilitatea sa ramaneti fara permis si cu cazier.
Avocatul mi-a cerut 1000 de lei sa-mi ia cazul .
El a zis ca in maxim 3 luni se rezolva totul .

E posibil ?

Deci sa inteleg , ca , chiar am nevoie de un avocat ?
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Ssj4, utilizator
Aveti 3 dosare penale, un dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.334 alin.1 c.p., urmatorul pentru art.334 alin1 c.p.in concurs cu art. 335 alin.2 c.p., si ultimul pentru art. 335 alin.2 c.p.
La perseverenta infractionala de care ati dat dovada, se rezolva probabil cu trimiterea dvs in judecata.
ART. 334
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
ART. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).
#CIN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare + nr rosi expirate robertgeorge robertgeorge Buna ziua, am fost prins astazi dimineata de catre politia romana, cu permisu suspendat dupa data de 17 \"a expirat dovada de 4 zile\" si m-a prins cu o ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere Monica@yahoo Monica@yahoo Ia fost suspendat permisul de conducere fiului meu pentru condus mașina cu nr roșii expirate este posibil? (vezi toată discuția)