avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiuni posibile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiuni posibile

buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ayana2011 , utilizator 12:12, 28 Ianuarie 2021
ART. 334 c.p.
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
Buna seara,
Am inteles ca pentru conducerea unui autovehicul cu nr rosii expirate de 2 zile este posibil sa primesti o amenda, dar cu permisul care a fost retinut ce se intampla? Il primesti inapoi dupa finalizarea dosarului si se ridica de la politia rutiera cu sentinta?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Ayana2011, utilizator
Amenda este penala, adica condamnare.
Ok, dar tot nu mi-ati zis cum recupereaza permisul. Imi puti spune va rog? Multumesc

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Amenda este penala, adica condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere Monica@yahoo Monica@yahoo Ia fost suspendat permisul de conducere fiului meu pentru condus mașina cu nr roșii expirate este posibil? (vezi toată discuția)
Numere expirate aldo_nick aldo_nick Cum se probeaza punerea in circulatie a unui autovehicol cu nr expirate ? si daca la data actuala se mai poate pedepsi si cu amenda? (vezi toată discuția)