avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare Cazier Judiciar- ped.cu suspendarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare Cazier Judiciar- ped.cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei

Buna seara
Pentru o condamnare 2 ani cu suspendare, 4 ani de incercare , cand se poate incepe reabilitarea judecatoreasca? Sentinta a fost data pe 15 dec 2010.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mikiss , utilizator 14:55, 19 Aprilie 2015
Sunteti reabilitat de drept.

Articolul 86 C.pen. vechi (1969)
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a savirsit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Articolul 15 din Legea 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii 268/2009 privind Noul Cod penal
(1) Măsura suspendării condiţionate a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Noului Cod penal.
(2) Regimul suspendării condiţionate a executării pedepsei prevăzute la alin. (1), inclusiv sub aspectul revocării sau anulării acesteia, este cel prevăzut de Codul penal din 1969.
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
Dvs. spuneti ca sentinta a fost " data" pe 15 dec.2010.
Daca data indicata de dvs. este data pronuntarii sentintei, termenul de 4 ani nu se caculeaza de la data pronuntarii, ci de la data ramanarii definitive a hotararii de condamnare.
Prin urmare daca in termenul de incercare de 4 ani calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, ati indeplinit conditile prevazute de disp.art 86 din vechiul cod penal, la expirarea acestuia intervine reabilitarea de drept.
Asa ca mai inainte de toate verificati care este data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, calculati termenul si apoi solicitati eliberarea unui certificat de cazier pentru a verifica daca pedeapsa aplicata mai figureaza sa nu.
Oricum instantei de judecata ( daca va fi cazul sa va adresati) nu veti formula o cerere de reabilitare judecatoreasca ci veti solicita constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc.
Data ramanerii definitive a sentintei este 15 decembrie 2010.
Am scos cazier luna trecuta si da, inca figurez cu cazier.

Editat de moderator simonette12-motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea condamnarii din cazier lore23 lore23 Buna! va prezint situatia: in 2014 a primit persoana X 1 an de inchisoare , cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu aplicarea art 81 c.pen. ( 1969) markoM markoM Buna ziua. As avea si eu urmatoarea intrebare:in data de 09.09.2013 am avut o sentinta definitiva de condamnare la 6 luni de inchisoare cu suspendare,pentru ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen. din 1969- termen si conditii andreimarinau andreimarinau Buna seara, As dori sa cunosc informatii despre cand s-ar produce reabilitarea de drept si care ar fi procedura de a o obtine(cui ma adresez si in cat timp ... (vezi toată discuția)