avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Modificare certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Modificare certificat nastere

Buna ziua,
doresc sa stiu daca se mai poate face ceva in cazul urmator fara interventie in instanta. Problema este ca bunica apare in certificatul de nastere cu numele barbatului de care nu a fost divortata mama sa inainte de a o naste si inregistra. Chiar daca pe verso scrie ca tatal adevarat este x si se face trimitere la o anumita anexa, in arhiva e de negasit acea anexa. Au fost la stare civila, la judecatorie, la arhiva, si la primar care a spus ca nu poate face nimic fara o baza legala. In buletin si in orice alt act, bunica apare cu numele tatalui biologic. Toata incalceala asta a devenit problematica de abia acuma ptr ca e in cadrul unei dezmembrari, iar notarul a zis ca nu actioneaza pana nu se rectifica situatia. Ce variante de rezolvare exista? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:42, 22 Aprilie 2015
Sa intelegem ca bunica dvs. este rezultata de fapt dintr-o relatie extraconjugala a strabunicii dvs. cu un alt barbat? Daca da este firesc ca bunica fiind un copil rezultat din casatorie sa fie inregistrata la inceput in registrul de nasteri pe numele barbatului mamei. De asemenea dvs. mentionati ca pe marginea certificatului de nastere este facuta o mentiune. Banuiesc ca este de fapt mentiunea de tagada a paternitatii. In acest caz bunica trebuia sa solicite odata cu inregistrarea sentintei de tagada pe marginea actului sau de nastere, un nou certificat de nastere in care sa fie trecuta cu numele mamei iar la rubrica tatalui sa fie liniuta, ori eventual daca a fost recunoscuta de concubinul mamei sa fie trecut acesta ca tata. Intrebati la starea civila unde este inregistrata nasterea bunicii dvs. Sa vedeti ce anume mentiuni sunt trecute pe marginea actului. Teoretic ar fi trebuit sa fie mentionate nr. sentintei data si faptul ca sotul mamei nu este tatal copilului. Nu inteleg cum anume in buletin bunica este cu numele tatalui? Sa inteleg ca de fapt doar certificatul de nastere este problema? In buletin este trecut ca tata concubinul mamei? Poate ca bunica a avut 2 certificate de nastere si pe al 2-lea la pierdut, iar dvs. il aveti pe primul. Reveniti cu noi amanunte.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
Justitiarul711, utilizator
signyourname a scris urmatorul mesaj:,, buletinul dinainte de a se casatori, bunica era trecuta cu 2 nume de familie, de la primul sot al mamei sale si de la al doilea care e si tatal adevarat. Aceleasi 2 nume mai apar si in certificatul de casatorie al bunicii. Pe spatele certificstului este specificat aaa cum spuneti, un nr si o sentinta cum ca intr o anumita anexa tatal este x si numele este x. Problema i ca nu se maj gaseste la arhiva acea anexa, iar cei de la starea civila nu vor sa modifice fara ea si nu mai stim cum sa procedam sa nu fie nevoie de instanta. ,,
Sa intelegem ca strabunica dvs. avea 2 nume de familie reunite dupa ambii soti. Eu din ce ati postat dvs. asta am inteles. Era normal ca bunica dvs. sa aiba cele 2 nume si sa intre in casatorie cu acestea numai daca strabunica nu a divortat ci sotul ei a decedat . Probabil ca strabunica dvs. la data casatoriei cu cel de-al 2-lea sot era vaduva(nu divortata), iar in urma casatoriei cu cel de-al 2 lea sot a luat ambele nume reunite, de aceea a devenit o doamna casatorita care poarta ambele nume ale celor doi soti legitimi din viata ei. Intrebare: Strabunica la data decesului a murit avand ambele nume? Numele bunicii dvs. in acest caz este inscris corect. Va rog sa scrieti mentiunea care se regaseste inscrisa pe spatele certificatului de nastere al bunicii dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am 2 certificate de naștere cum pot face să am ... Alexandeu Alexandeu Bună ziua, am 2 certificate de naștere cum pot face să am decât unul? Pe scurt povestea este că arunci când m am născut mama era încă căsătorită ... (vezi toată discuția)
Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nou nascut- paternitate calinrazvan calinrazvan buna seara am si eu o intrebare ,urmeaza ca sa am un copil numai ca mama copilului a fost casatorita dar numai ca pina la nasterea copilului ea isi va schimba ... (vezi toată discuția)