avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Angajare de auditor la o institutie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Angajare de auditor la o institutie publica

Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca o institutie publica sa angajeze un auditor, CU CONTRACT DE PRESTARI SERVICII? Exista vreun text legal care interzice o astfel de angajare? Mentionez ca la respectiva institutie postul de auditor este vacant iar angajarea unui functionar public pe post de auditor nu se aproba de forurile superioare, posturile in sistemul public fiind in cele mai multe cazuri blocate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristi2011 Cristi2011 , Contabil 12:57, 4 August 2015
Prevederile de la Litera c), art. 11 din legea 672/ 2002 "c) la entitatile publice locale care nu si-au constituit compartiment propriu de audit intern sau nu au intrat in cooperare pentru asigurarea activitatii de audit intern, aceasta poate fi asigurata de catre auditori interni, persoane fizice atestate, pe baza contractelor de prestari servicii, conform prevederilor prezentei legi" au fost abrogate de pct. 1 al art. VI din ORDONANTA DE URGENTA nr. 26 din 6 iunie 2012, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 392 din 12 iunie 2012.

Prin urmare, organizarea A.I. se poate realiza numai prin:
- compartiment prporiu,
- cooperare
- de catre auditorii de la nivelul organului ierarhic superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea functiei de audit prin sistem de cooperare ionelamunteanu ionelamunteanu Buna ziua,intrebarea mea este urmatoarea:o persoana incadrata pe o functie publica de executie,auditor intern in cadrul unei primarii ,poate sa exercite ... (vezi toată discuția)
Audit intern primarie Lulica Lulica Buna ziua Am urmatoarea problema: primarul unei comune a descoperit ca serviciul contabilitate nu l-a informat cu privire la banii existenti in conturile de ... (vezi toată discuția)
Conditiile necesare pentru angajarea unui auditor intern la o institutie publica marinescu999 marinescu999 Va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile cerute de legislatia in vigoare pentru angajarea unui auditor intern la o institutie publica? Este adevarat ca pentru ... (vezi toată discuția)