avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vinzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vinzare-cumparare

Doresc sa stiu daca verisoarei mele ii poate strica actul de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere ,soacra impreuna cu sotul verisoarei,socrul a murit,momentan este despartita de sot dar nu legal si o ameninta soacra cu sotul ca-i strica actul.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:15, 1 August 2009
depinde, pentru acest lucru ar fi necesar ca soacra sa dovedeasca lipsa intretinerii la care verisoara s-a obligat la inchieerea contractului.In plus, este posibil ca si sotul verisoarei sa fie debitor al intretinertii alaturi de verisoara, caz in care el nu isi poate imputal ui insusi vreo vinaB-).
Pentru a anula contractul de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, dupa decesul persoanei intretinute , iti trebuie mult mai mult decat niste martori ! iti trebuie dovezi solide in sensul sustinerii afirmatiilor ca nu ai avut grija de acea persoana corespunzator!Ori banuiesc ca verisoara dvs si-a facut un biblioraft cu documente si cu chitante de plata a intretinerii , a cheltuielilor cu hrana , alte cheltuieli necesare persoanei in varsta , etc...
B-)
Fiind eu cîrcotaşul de serviciu, zic doar că pentru a anula actul îi trebuie nişte motive de nulitate. Altfel, pentru a-l strica, e corect ceea ce s-a subliniat mai sus. Adică, trebuie dovedită lipsa întreţinerii. Asta dacă prin a strica actul înţelegem rezolvirea acestuia.

Am intervenit doar pentru conciziunea termenilor.

:bow:
Este bine de stiu si care au fost vanzatorii din acel contract....doar socrul , sau ambii soti ,adica socrul si soacra.
Daca au fost ambii, obligatia de intretinere trebuie sa fie si fata de soacra....
Eu zic ca trebuie vazut contractul....
da, intr-o asemenea obligatie care ar fi existat fata de ambii soti, lipsa intretinerii fata de oricare dintre ei echivaleaza cu lipsa intretinerii, intrucat aceasta obligati este indivizibila. Chiar daca unul dintre crditorii intretinerii a decedat, obligatia subzista si fata de creditorul ramas in viata.

Alte discuții în legătură

Donatie matusa la nepot de la verisoara primara catalina.p catalina.p SPETA: O persoana , lucida si zdravana nu mai are mostenitori principali ( sotul-decedat 2007 si fiul decedat-2011 , fiul necasatorit si fara copii) , a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare MArusca Steli MArusca Steli Buna ziua, In anul 2001 socrii mei ne-au facut act de vanzare cumparare proprietate sotul meu fiind unicul copil. Anul acesta soacra mea a murit iar ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu clauza de întreținere IspasAlina IspasAlina Buna ziua! Va rog dacă ma puteți ajuta cu o informație! Socrii mei vor sa ne dea contract de vanzare-cumparare cu clauza de întreținere. Mai are 3 copii ... (vezi toată discuția)