avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de calitate de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de calitate de mostenitor

Buna seara!
Va rog sa imi spuneti daca in baza unui certificat de calitate de mostenitor, mostenitorul, cu o cota de 1/1 din masa succesorala (care nu este nominalizata in cuprinsul certificatului), are dreptul sa intreprinda demersurile necesare pentru a identifica si revendica proprietatile defunctului (casa, teren preluat abuziv de regimul comunist). Va rog, daca se poate sa precizati si tmeiul legal. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: amelyah , utilizator 18:43, 7 Mai 2015
Pentru demersurile pe care doriti sa le faceti, este suficient certificatul de calitate de mostenitor, neavand importanta ce anume alte bunuri ati mostenit de la defunct
multumesc
Stimată forumistă, certificatul de moștenitor se eliberează de către notarcuprinde constatări cu privire la patrimoniul succesoral, numărul și calitatea moștenitorilor și , cotele ce le revin din patrimoniul defunctului . Certificatul de moștenitor conferă moștenitorilor dreptul de a administra și de a exercita dreptul și acțiunile celui pe care îl moștenesc.
Certificatul de moșt. este valabil cu actele doveditoare ale patrimoniului moștenit-de ex.- certif. moștenitor arată că ați moștenit 1/1 teren - pentru a fi întabulat trebuie prezentat și actul de proprietate al defunctului. Acesta a fost doar un exemplru.
Ați arătat că masa succesorală nu este nominalizată- atunci ce ați moștenit, deoarece în cert .este arătat activul și pasivul moștenirii iar certificatul este o încheiere finală a dezbaterii succesorale
buna ziua!
acest certificat se numeste : certificat de calitate de mostenitor.
ca si structura, este exact ca un certificat de mostenitor: de pe urma defunctului x au ramas urmatoarele bunuri: b. mobile -, bunuri imobile -, mostenitori: 1. cunostinta mea careia i s-a eliberat acest act, 2. - straini de succesiune -. Asta e tot. Deci cunostinta mea a mostenit 1/1 din masa succsorala care de fapt e 1/1 din nimic. Aici e dilema, cu un astfel de act, acest mostenitor in cota de 1/1 din nimic, poate face demersuri pentru a revendica diverse bunuri despre care ar avea cunostinta ca i-au fost luate abuziv defunctului de regimul comunist si pentru care defunctul nu a depus nici o cerere la momentul potrivit? daca se poate va rog sa-mi dati si niste articole din lege care i-ar da sau nu dreptul mostenitoarei sa incerce sa ceara ceea ce probabil, i-ar fi apartinut defunctului. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - obtinere certificat de (calitate de) mostenitor cmnop cmnop Buna ziua.Am o nelamurire;ce este certificatul de mostenitor si ce este certificatul de calitate de mostenitor?Cum se pot obtine acestea,mai exact pe baza ... (vezi toată discuția)
Cerere despagubiri la anrp, titularul cererii decedat intre timp cristina_b cristina_b Tatal meu a depus la ANRP un dosar (in anul 2005) pentru a fi despagubit pentru imobilul parintilor lui, preluat in mod abuziv pe vremea regimului comunist. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua! 1. Masa succesorala se poate stabili pana in ziua dezbaterii succesiunii? 2. Ce inseamna mai exact \\\\"dezbaterea succesiunii\\\\"? Unui ... (vezi toată discuția)