avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1406 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sesizare abuz ANAF
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sesizare abuz ANAF

Buna ziua. In urma cu cateva zile, mii de cetateni din Tandarei, Ialomita, poate zeci de mii din tot judetul s-au trezit cu plicuri de la ANAF in care sunt somati ca au de plata taxe (in general 468 ron)de sanatate pentru venituri realizate in 2012. Culmea este ca toti cei care ii cunosc nu au realizat aceste venituri si binenteles ca vor face contestatie si nu vor platii taxe pe venituri imaginare. Si mai grav este ca la nivelul intregii tari astfel de abuzuri s-au inregistrat din luna Ianuarie.In urma contestatiilor ANAF-ul a recunoscut ca este o gresala de soft insa nu a facut nimic ca sa opreasca trimiterea acestor plicuri si risipirea banilor publici.Cred ca cineva trebuie sa plateasca atat pentru risipirea nejustificata a acestor bani, sa nu mai vorbesc de emotia si panica produsa in randul populatiei, costul drumurilor la ANAF etc.Intrebarea mea este daca se poate face ceva in acesta privinta, eventual un avocat sa reprezinte pe toti cetatenii unui oras cerand binenteles socoteala celor ce se fac vinovati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:02, 3 Mai 2015
Puteti:
- depune o sesizare la Corpul de Control al Guvernului

- promova o actiune in instanta , insa va trebui sa probati prejudiciul cauzat de aceasta fapta a ANAF-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anaf ne taxeaza rodidan rodidan Plecata din tara de 10 ani iar acum pentru o dobanda bancara de 384 lei mi se cere CAS de 468.Cum sa mai ramai in tara cand tara isi bate joc de tine,nu ai ... (vezi toată discuția)
Trecere de la sistem de impozitare pe norma de venit agricol la sistem real Dumitruma Dumitruma Am un PFA infiintat in 2015 cu sediul in Bucuresti , sector 6, cu activitati agricole în județul Ialomita, cu cultivare și vânzarea de cereale fără ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli nejustificate / justificate, cine decide cine are dreptate? matheszabi matheszabi Sa zicem ca bag o cheltuiala, care dupa mine e / at trebuii sa fie deductible, iar dupa organul de control de la finance nu. Intrebarea mea e: cine poate sa ... (vezi toată discuția)