avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Litigiu E-On
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Litigiu E-On

Buna ziua,
Vin la d-voastra cu o problema pe care o are un prieten .
Locuiste la casa si are montat in 2001 2(doua) contoare electrice diferite , unu pt 220V si altul pentru 380V.Contractul a fost facut pentru cel de 380V si implicit in baza lui a primit facturile pentru energia electrica consumata.El a presupus ca valoare facturii care ii era emisa este pt. energia consumata cumulata de pe cele 2 contoare, insa acum 1 luna a primit vizita unor angajati E-On pt reinnoirea contractului(380V) si a aflat cu stupoare ca nu i s-a intocmit un contract pentru celalalt contor(220V).S-au verificat dispozitivele de masurare a energie electrice si nu s-au constatt nereguli la sigilii sau de alta natura.
Angajatii E-on care au fost prezenti i-au sugerat prietenului meu ca va fi nevoit sa achite toata cantitatea de energie electrica pe ca re a consumata in perioada 2001-2009 (valoarea ajungand la aprox. 30-35mil. lei vechi).
Este legala aceasta masura pe care i-au sugerat-o acei angajati . Cum trebuie sa procedeze in aceasta situatie ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 08:15, 28 Iunie 2009
În acest caz subiectul este foarte complex.La montarea unui contor se aplică un sigiliu şi se face un contract.Aspectul prezentat implică existenţa a două contracte.Dacă reprezentanţii de la E-On au constata valabilitatea sigiliului înseamnă că aparatul de 220 de V a fost montat legal.Iniţierea contractului trebuia făcută de E-On furnizorul de energie electrică în cazul acesta.Mai intervine şi aspectul legat de verificarea metrologică ce tebuia făcută periodic şi astfel se semnala problema de mai mult timp în urmă.reprezentantul E-On care citea contoarele trebuia să vadă şi el acest lucru mai demult.Să ceri o aşa sumă retroactiv este foarte ciudat.Dacă benefiaciarul va fi obligat la plată va trebui să primească ceva legal,o somaţie sau o factură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, intrebare: ce inseamna [""contor montat in bmpt dual; ... mioararoventa mioararoventa Buna seara, intrebare: ce inseamna [\"\"contor montat in bmpt dual; generator impulsuri defect, contorul integreaza energia electrica consumata, se va ... (vezi toată discuția)
Montare gresita a contorului electric draguconstantin draguconstantin in urma cu 4 luni angajatii e-on la o verificare a unui contor trifazic au gasit doua fire inversate astfel incat contorul nu a mai inregistrat en. activa ci ... (vezi toată discuția)
Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)