avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Sfaturi pentru un prospat absolvent!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Sfaturi pentru un prospat absolvent!

Buna seara,
Am cateva intrebari......am terminat acum Facultatea de Drept si Adminsitratie Publica Spiru Haret, forma de invatamant I.D., 4 ani.Pana acum am lucrat in domeniul bancar, nu am avut cu cine sa ma consult in privinta asta.....insa acum as vrea sa reusesc sa fac ceva in domeniu...nu stiu de unde sa incep si ce ar trebui sa fac pentru a incepe activitatea, la fel ce trebuie facut pentru a deveni consilier juridic, notar, avocat.....probabil daca ar fi cineva care mi-ar putea explica diferentele si pasii pentru fiecare....Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat!O seara buna si mult succes tuturor!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:52, 27 Iunie 2009
Bravo si felicitari pentru reusita.
1. pentru consilier juridic, ar trebui sa va inscrieti intr-una din asociatiile profesionale ale consilierilor juridici din Romania, astfel veti primi sugestiile si sfaturile necesare pentru a urma aceasta profesie.
2. in fiecare toamna, barourile din tara organizeaza teste/examene de promovare in profesie.Puteti incerca.
3. daca nu aveti tata, mama, unchi, matusa care este notar public, nu aveti nici o sansa."Casta" notarilor este cea mai inchisa si exclusivista.Se pare ca aceasta profesie se "mosteneste" :confused:
si la baroul bucuresti, accesul a devenit destul de greu.
ori stii excelent materia si iei examenul ori ai ceva pile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde sa ma angajez daca am terminat facultatea de drept? paliucatalin paliucatalin Vreau sa ii rog pe cei care citesc acest subiect sa imi dea cateva idei/sfaturi referitoare la ce sa fac,unde sa ma angajez dupa terminareaa facultatii de ... (vezi toată discuția)
Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)
Lucrare licenta clamba clamba sunt anu 4 la drept si trebuie sa-mi aleg tema pentru licenta, vreau sa-mi dati idei ce mi-ar fi cel mai util.....sunt la FR deci va dati seama ca am fost doar ... (vezi toată discuția)