avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale AGA extraordinara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

AGA extraordinara

Buna ziua,
Suntem un grup de actionari ai unei SC bazata pe actiuni;reprezentam peste 20% din capitalul social; recent am depus o cerere la consiliul de administratie al soceitatii pentru convocarea unei AGA extraordinare;pt modificarea statutului societatii vechi de 20 de ani si depasit de situatia actuala.
in statut sau actul constitutiv nu se prevede un procent anumit pt.convocare deci se aplica legea 31/1990.
la ordinea de zi am solicitat reducerea numarului de membri ai CA de la 5 la 3,intrucat numarul salariatilor a scazut de la 1736 la doar 150;desfiintarea comitetului director(format din aceiasi membrii CA);stabilirea unor criterii de performanta manageriala,stabilirea retributiei membrilor Ca de catre AGA(in prezent directorii au 11 salarii medii pe fabrica),etc.
Bineinteles ca membrii CA care isi vedeau periclitate privilegiile,au respins convocarea fara un motiv intemeiat.
INTREBARE:Cum poate fi convocata AGA de catre un numar de peste 20% din actionari in cazul opozitiei CA si daca se poate desfasura in alta locatie in afara sediului societatii cu respectarea tuturor conditiilor legale si pentru a evita obstructiile administratiei?

Alte discuții în legătură

A.g.a. fara actionari NGabriel NGabriel Buna seara! Lucrez la un SA al unei primarii avand capital de stat 100% iar membrii AGA sunt consilierii locali, 19 la numar. Pentru data de 25.06.2018 s-a ... (vezi toată discuția)
Schimbare punct de lucru fara acordul unuia dintre asociati CarlaE CarlaE Buna ziua! Avem un srl, infiintat in martie 2011. Suntem 3 asociatii cu parti sociale egale. Toti trei avem statutul de administratori al societatii. ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre aga Instantlife Instantlife Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarele intrebari: 1. Poate fi tinuta AGA (intr-un SA inchis cu numar redus de actionari) intr-o localitate dintr-o alta ... (vezi toată discuția)