avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale A.G.A. fara actionari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

A.G.A. fara actionari

Buna seara!
Lucrez la un SA al unei primarii avand capital de stat 100% iar membrii AGA sunt consilierii locali, 19 la numar. Pentru data de 25.06.2018 s-a convocat AGA dar actionarii nu au fost instiintati cu 30 de zile inainte de sedinta, Doi dintre acestia au primit dosarele de sedinta dar au refuzat sa semneze Convocatorul invocand faptul ca nu au fost instiintati in termenul de 30 de zile si astfel nu s-au prezentat la AGA. Sedinta nu a avut loc in lipsa semnaturii acestora pe motiv ca nu au fost anuntati practic toti actionarii. Problema este ca in 5 zile mandatul administratorului expira iar societatea risca sa ramana fara conducere. Acesta fiind si punctul cel mai interesant de pe oridinea de zi: Numirea unui nou administrator. Societatea nu are consiliu de administratie ci este condusa de director numit de catre actionari.
Intrebarile mele sunt:
1. Se poate tine sedinta si fara cei doi actionari care refuza sa participe in mai putin de 30 de zile de la data convocarii?
2. Cine asigura interimatul pana se numeste un nou director daca s-ar relua procedura de convocare a AGA si ar dura 30 de zile?
Va rog sa-mi precizati si articolele de lege care stau la baza.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
NGabriel, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:14, 27 Iunie 2018
Da. Cititi in statut unde trebuie sa se precizeze cand e legal intrunita adunarea generala caci nu e obligatoriu ca sa fie 100% prezenta. Obigatoriu e doar ca sa se faca public convocarea si cu ordinea de zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare din functie administrator unic etta etta Actionarul majoritar al unei SA il poate suspenda din functie pe administratorul unic? (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi scos din consiliul de administratie andex andex Buna seara, Societate pe actiuni cotata la BVB cu doi actionari majoritari 47% cu 47% si restul din aprox. 500 de actionari cu 0.000..% Din partea ... (vezi toată discuția)
Cererea debitorului lg.85 Monica H. Monica H. pentru introducerea unei cerereri de intrare in insolventa la cererea debitorului, conf. art. 27 legea .85/2006, cum ar trebui sa arate convocatorul AD. ... (vezi toată discuția)