avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare punct de lucru fara acordul unuia dintre ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare punct de lucru fara acordul unuia dintre asociati

Buna ziua!
Avem un srl, infiintat in martie 2011.
Suntem 3 asociatii cu parti sociale egale.
Toti trei avem statutul de administratori al societatii.
Pentru actualul punct de lucru in care ne desfasuram activitatea, platim o chirie lunara unuia dintre asociati, fiind proprietatea lui.
Recent am gasit un alt spatiu pentru desfasurarea activitatii , cu o chirie mai mica si spatiu mai mare, insa asociatul caruia pana in prezent i-am platit chiria, nu este de acord cu schimbarea punctului de lucru.
Ce consecinte legale riscam daca ne mutam fara acordul lui?
Cel mai recent răspuns: CarlaE , utilizator 11:21, 8 Martie 2012
Anularea Hotararii prin care s-a luat decizia de schimbare a punctului de lucru. Cel de-al 3-lea avand la indemana calea opozitiei Hot. AGA.
Cel de-al 3-lea, nu vrea sa semneze Hot. AGA prin care se doreste schimbarea punctului de lucru. Avem doar 2 semnaturi din 3. La Reg. Comertului se va accepta Hot. AGA cu doar 2 semnaturi?
Legea 31/1990:

Art. 115

(1) Pentru validitatea deliberarilor adunarii generale extraordinare este necesara la prima convocare prezenta actionarilor detinand cel putin o patrime din numarul total de drepturi de vot, iar la convocarile urmatoare, prezenta actionarilor reprezentand cel putin o cincime din numarul total de drepturi de vot.

(2) Hotararile sunt luate cu majoritatea voturilor detinute de actionarii prezenti sau reprezentati. Decizia de modificare a obiectului principal de activitate al societatii, de reducere sau majorare a capitalului social, de schimbare a formei juridice, de fuziune, divizare sau de dizolvare a societatii se ia cu o majoritate de cel putin doua treimi din drepturile de vot detinute de actionarii prezenti sau reprezentati.

(3) In actul constitutiv se pot stipula cerinte de cvorum si de majoritate mai mari.

Daca nu aveti stipulate in actul constitutiv alte prevederi, parerea mea este ca puteti lua hotararea cu 2 voturi din 3.
Eu va ultumesc frumos pentru raspuns. Acuma m-am lamurit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agoa sa AnnaM AnnaM Pentru adoptarea legala a hotararii generale a actionariulor a unei societati pe actiuni ce procent trebuie sa fie prezent din totalul de 100 % din actiuni? (vezi toată discuția)
Atributii ca Bogdan Popovici Bogdan Popovici exista in Lg 31/90 vreo prevedere cu privire la delegarea de drepturi de la AGA la CA cu privire la contractarea de credite? Societatea in cauza e cotata la ... (vezi toată discuția)
Inactivitatea administratorul roman si numirea lichidator Alvaro Liniers Alvaro Liniers O firma cu 3 administratori care la randul sau sunt si asociati. Uno este obligator sa semneze -cel roman- si mai sunt doi care alternativ trebuie semnatura ... (vezi toată discuția)