Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Schimbare contor curent electric

As dori sa ma informati cu privire la schimbarea/inlocuirea contoarelor pt energie electrica:
In ce conditii se schimba acestea si ce anume se factureaza consumatorului cu aceasta ocazie?
Am auzit ca daca se constata ca sunt defecte se recalculeaza din urma consumul si se factureaza;
Cum se face aceasta recalculare, pana la ce perioada in urma si cum se decide consumul real care n-a fost inregistrat de contor.
Deasemeni as dori sa stiu cum se poate demonstra/proba de catre angajatii EON ca contorul a fost defect si nu a inregistrat tot consumul? Cum poti fi sigur ca nu e un abuz din partea lor si la cateva luni iar vin sa ti-l schimbe pe motiv ca e defect si iar factureaza consum "neinregistrat" Si cam ce durata de viata au aceste contoare?

As vrea cine poate sa imi lamureasca aceste aspecte deoarece parintii mei au primit o factura in urma unei schimbari de contor ca fiind defect, avand o valoare de aprox 800 ron, dar pe care nefiind in stare sa umble la Relatii cu Clientii au platit-o fara a face vreo contestatie.

Multumesc frumos de lamuriri,
Cel mai recent răspuns: Lazar_s , utilizator 09:02, 12 Mai 2015
Se recalculeaza pe estimarea consumului aferent anului anterior
Pentru a proba starea contorului este necesara expertiza tehnica
La contoarele electronice de acum, nu mai exista "nu a inregistrat tot consumul"; ori functioneaa, ori nu.
si expertiza cine o face? tot firme sau subcontractanti EON? Daca e asa, e clar loc de destul abuz pana sa schimbe toate contoarele in cele electronice...
mersi de reply!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor electric defect Alina Alina Alina Alina Buna ziua Avem urmatoarea problema in care ati putea sa ne ajutati cu un sfat In data de 14.12.2010 s-a efectuat un control din partea EON la sediu ... (vezi toată discuția)
Smecherie, adevar sau furt ? liviu f liviu f Buna ziua, Studiu de caz : -am o casa la tara unde locuieste o persoana; -pe data de 01 aprilie 2012 a fost inlocuit contorul de curent ... (vezi toată discuția)
Electrica mi- a schimbat contorul mariana v mariana v Am primit o instiintare prin posta ca mi s- a schimbat contorul la casa pentru ca nu functiona. Asta intamplandu- se fara ca eu sa fiu instiintata in ... (vezi toată discuția)