avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Smecherie, adevar sau furt ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Smecherie, adevar sau furt ?

Buna ziua,
Studiu de caz :
-am o casa la tara unde locuieste o persoana;
-pe data de 01 aprilie 2012 a fost inlocuit contorul de curent electric;
-index demontare-4059; indexul ultim anterior citit pe data de 16.02.2012 a fost 3724. Deci, intr-o luna si jumatate s-au consumat 335kw;
-cel mai mare consum anterior pe 3 luni a fost de 181 kw (citiri);
-deci, pe o luna si jumatate, dublu cit pe 3 luni (aceiasi consumatori);
-Electrica Nord zice ca este bun contorul, eu le-am zis ca este defect;
-Electrica Nord propune: sa achit aprox. 180 lei la metrologie si daca respectivul contor este bun, ramin cu banii dati si achit factura, daca este defect ramin cu banii dati dar mi se recalculeaza factura;
-le-am spus ca ii dau in judecata - ei spun ca n-am nici o sansa de cistig;
-noul contor a inregistrat de la montare (01.04.2012) pina azi (20.04.2012), deci pentru 20 de zile, 26 de kw ( limite normale, zic eu);
-concluzia "manifestarilor" contoarelor : cel dinainte a fost defect in ultima perioada, iar cel nou inregistraza normal.
Dupa ce v-am innebunit atit mai vin si cu rugamintea de a va expune si dumneavoastra parerile despre cele scrise de mine, in special daca, la o adica, as avea sanse in instanta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cms , utilizator 22:27, 20 Aprilie 2012
Daca mergeti in instanta, atunci va trebui sa achitati pe langa costul expertizei, taxa de timbru cat si onorariul de avocat. Aveti aceelasi risc ca si acum, adica dupa expertiza sa rezulte ca acel contor nu este defect....in schimb daca expertiza stabileste ca acel contor este defect, puteti solicita daune.
Daca vreti sa-i dati in judecata va trebui sa faceti dovada ca acel contoar era defect, acest lucru putand fi faut in urma unei verificari metrologice din care sa rezulte ca era defect.verificarea trebuie sa fie facuta de un laborator metrologic acgreat si acreditat. Daca reiese ca acel contor este defect poti cere in instanta si restituirea contravalorii verificarii metrologice. Daca nu ai un document in acest sens nu ai nici o sansa, ramane prezumtia ca in acea perioada ai consumat peste medie si ..... Atat, esti bun de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.in decembrie 2022 s-a schimbat contorul electric fiind ... serban sorin serban sorin Buna ziua.[n decembrie 202, s-a schimbat contorul electric fiind depistat defect de catre operatorul,, citire contor\"\"(indexul , nu se putea citi).Dupa trei ... (vezi toată discuția)
Electrica mi- a schimbat contorul mariana v mariana v Am primit o instiintare prin posta ca mi s- a schimbat contorul la casa pentru ca nu functiona. Asta intamplandu- se fara ca eu sa fiu instiintata in ... (vezi toată discuția)
Situatie penibila si plata unor facturi "umflate" la enel gabi_marius00 gabi_marius00 Buna ziua, Am o problema care probabil s-au mai confruntat si alti oameni in relatiile cu furnizorul de energie ENEL. Am construit o casa in loc. Bolintin ... (vezi toată discuția)