avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se incadreaza sau nu ca persoana cu handicap si ce am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se incadreaza sau nu ca persoana cu handicap si ce am de facut mai departe?

Buna seara! As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema deoarece pe toti care i-am intrebat au opinii diferite sau nu am fost bagata in seama de o anumita fundatie pt oameni cu handicap unde am fost sa cer lamuriri. Eu am grija de matusa mea de 83 de ani care nu poate merge fara sprijin si are un cadru din acela mobil si depinde de aproape tot de mine...; eu ii fac de mancare, ii fac baie,ii fac curat, am grija sa isi ia medicamentele etc..Mi-a zis cineva ca as putea sa ma angajez ca insotitor al ei, alte persoane mi-au zis ca nefiind bolnava la pat nu am sanse:( deci sunt confuza si nu stiu ce sa fac! Problema e ca nici nu pot sta asa fara serviciu deoarece e foarte greu in economia asta ce o avem! Dar dat fiind cazul de fata nu pot sa imi iau nici job full time! pt.ca depinde mult de mine dupa cum ziceam! Si as dori sa stiu ce demersuri se pot face in aceasta situatie? Mentionez ca eu sunt singura ruda pe care o mai are! si ca m-a adoptat cand eram mica deci legal mi mama. Va rog frumos sa imi ziceti ce as putea sa fac in aceasta situatie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:59, 8 Mai 2015
Matusa dvs detine decizie/certificat de incadrare in grad de handicap?
Daca este beneficiara de certificat de incadrare in grad de handicap solicitati la serviciul de specialitate sa verifice daca intruneste criteriile pentru acordare insotitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua....tatal meu a primit in ianuarie 2023 certificatul ... Seppisarpe Seppisarpe Buna ziua....Tatal meu a primit in ianuarie 2023 CERTIFICATUL GRAD de HANDICAP GRAV ASOCIAT PERMANENT,fiindca are 75 de ani dar nu i-a fost bifat ,,cu ... (vezi toată discuția)
Un bătrân,unchiul meu în vârstă de 87 de ani,are antebrațul ... Lilymariam Lilymariam Un bătrân,unchiul meu în vârstă de 87 de ani,are antebrațul amputat,are boli asociate cu inima și rinichiul,locuiește singur nu are facilități, ... (vezi toată discuția)
Contract insotitor persoana cu handicap? Luu Luu Buna ziua. De mai mult de un an de zile am grija de tatal meu care are o boala ce a degenerat in paralizie totala. Incepand cu luna aceasta, va fi trecut ca ... (vezi toată discuția)