avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certificat de însoțitor. Bună ziua! Am o mătușă ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certificat de însoțitor. Bună ziua! Am o mătușă in grijă, ...

Certificat de însoțitor.
Bună ziua! Am o mătușă in grijă, pensionara. De mai bine de un an de zile este la pat, a ajuns la stadiul in care are nevoie de îngrijire, cu schimbat de pampers, nu se poate deplasa deloc, necesita sa fie ridicată când mănâncă, la baie o ducem pe brațe etc. Nu are alte boli asociate înafara de aceasta dizabilitate și un început de demență. În condițiile date se consideră a fi persoana cu handicap? Și aș putea să îmi iau certificat de însoțitor Și să lucrez pentru ea? Un salariu pentru cineva să aibă grijă de ea peste zi, este mai mare decât salariul normal și nu ne permitem să plătim atâția bani.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:22, 5 Iulie 2025
Dacă a căzut la pat, și este nedeplasabilă din cauza vârstei foarte înaintate, este greu de crezut că va fi încadrată într-un grad de handicap, mai ales și cu însoțitor.
În general gradul de handicap se dobândește la vârste mai tinere.

Ați spus că n-are probleme de sănătate majore, ci doar neputință de a se deplasa pentru nevoile proprii.
Pentru suspiciunea de demență mixtă, nu se dă handicap cu însoțitor, decât în stadiul foarte avansat, nu în stadiul incipient sau mediu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie grad handicap anemoni anemoni Buna ziua, Bunica mea este disgnosticata ca avand dementa mixta. De anul trecut este la pat si trebuie asistata fiindca nu poate sa vorbeasca, sa isi ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de handicap pentru demență mihaela_2 mihaela_2 Bună ziua, Am situația următoare: - bunicul este diagnosticat cu demență mixtă si Parkinson, cu referate medicale de la comisie care atestă lucrul ... (vezi toată discuția)
Se incadreaza sau nu ca persoana cu handicap si ce am de facut mai departe? georgi87 georgi87 Buna seara! As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema deoarece pe toti care i-am intrebat au opinii diferite sau nu am fost bagata in seama de o ... (vezi toată discuția)