avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita

Am un imprumut la o banca si,fiind pensionat pe caz de boala gradul 3 si sub tratament permanent,nu am mai putut achita trei rate lunare totalizand 2430lei.Am fost notificat de catre banca sa achit restanta in termen de 30zile in caz contrar suma ramasa in cuantum de 16.257 lei devine platibila imediat iar daca nu o achit se va trece la executare silita.Rata lunara este de aprox 820 lei iar pensia mea neta este de 1223 lei.In cazul instituirii popririi pe aceasta,ce suma mi s-ar putea opri tinand cont ca platesc lunar 130 lei pentru un card de credit la o alta banca.Mentionez ca nu am in proprietate nici un imobil,nu realizez nici un fel de venituri,am un autoturism din 2009.Daca am citit bine mi se poate retine suma max.de 1/2 din pensie si atunci unde este avantajul bancii?Mai mult,in luna noiembrie 2014 am facut o cerere de restructurare a creditului anexand copiile tuturor darilor pe care le fac si a veniturilor si NU a fost aprobata pentru ca nu am putut aduce un coplatitor sau sau sa constitui o garantie imobiliara.Cum ma pot aparain acesta situatie,ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:25, 12 Mai 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos!

vi se infiinteaza poprire pe 1/3 din venit.
Nu stiu cat e banca in avantaj, insa dvs aveti un mare dezavantaj, veti plati penalitati calculate la toata suma datorata, in timp, veti achita mult in plus fata de ce stiti ca datorati in momentul asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare din partea bancii anamariap28 anamariap28 am un card de credit in valoare 1600 ron, la o banca, de 45 de zile nu am putut rambursa suma minima de plata lunara din cauza dificultatilor financiare, iar ... (vezi toată discuția)
Girant banca elaid elaid am un credit bancar si un credit CAR ,cheltuielile lunare deci din salariu nu imi mai ramane decat in jur de 150- 200 lei. Am girat o colega care nu si-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt cheluielile de judecata in proces cu banca IanisCump IanisCump Buna ziua! Am avut un proces cu banca, pe care l-am pierdut, trebuie sa achit cheltuielile de judecata 10.500 lei. Am primit notificare de la banca sa achit ... (vezi toată discuția)