avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita!!!!
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita!!!!

Va rog tare mult ajutati-ma..sunt intr-o situatie dificila si am mare nevoie de o parere avizata!
In anul 2009 sotul meu a contractat la o banca un credit de nevoi personale, in valoare de 5000 eur (creditul a fost luat in lei, cu rata fixa, pe o perioada de 7 ani). Eu sunt coplatitor la acest credit.
Am achitat cate 580 lei lunar, pana in 2010, dupa care situatia noastra financiara s-a inrautatit, sotul a ramas fara serviciu si nu am mai putut achita nicio rata! Din 2009 pana in prezent sotul meu nu a lucrat decat cateva luni, in rest doar eu am fost salariata. Mentionez ca in prezent si eu ma aflu in concediu de crestere copil, pana in noiembrie 2013.
Intre timp creditul a fost preluat de o firma de recuperari apoi cred ca a fost din nou preluat de banca deoarece in sept 2013 aceasta din urma ne-a anuntat scadenta anticipata a creditului. Pana acum, in aprilie 2014 nu s-a mai intamplat nimic, dar zilele acestea sotul meu a fost instiintat ca s-a demarat procedura de executare silita printr-un birou de executori din Buc. Pe numele meu nu a sosit inca nicio notificare.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- ce se poate intampla mai departe in conditiile in care sotul meu nu are niciun venit si nu avem niciun bun pe numele nostru?
- eu, ca si coplatitor, pot fi executata silit? Daca da, veniturile din indemnizatie crestere copil si alocatie copil (singurele care imi intra in cont momentan) pot fi poprite?
- pot renunta la a fi coplatitorul acestui credit? Nu stiu daca are vreo importanta dar momentan eu si sotul meu suntem separati (nu si divortati).
- cum putem amana executarea silita?

Va multumesc anticipat!
Catalina Moise

2-Da ,coplatitorul poate fi executat silit
Indemnizatiile si alocatiile nu pot face obiectul popririi
In conditiile in care nu exista document care sa ateste divortul si partajul,executarea silita se porneste fata de semnatarii contractuui dv+sotul
3-Daca doriti amanarea pentru o perioada,puteti analiza oportunitatea formularii unei contestatii la executare
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Daca nu aveti nici venituri si nici bunuri, nu au ce sa execute. cand va veti angaja sau veti dobandi bunuri, vor fi executate silit pana la recuperarea sumei pe care o datorati.
Nu puteti renunta la calitatea de codebitor.
Nu e indicat sa contestati daca nu aveti motiv. Contestatia costa si cererea de suspendare si mai mult si daca o faceti doar in scopul de a trage de timp, puteti fi amendati la cererea creditorului.

Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă, credit prima casă Astoian Astoian Bună ziua.Am o problema cu un credit la Prima Casă si anume : - in 2010 am cumpărat un apartament prin programul Prima Casă cu soțul meu în valoare de ... (vezi toată discuția)
Poate fi coplatitorul executat silit de recuperator? AIAIOANA AIAIOANA In 2007 sotul meu a facut un credit de nevoi personale la o banca,unde am fost coplatitor.Ramanand fara loc de munca el,nu am mai putut achita,asa ca banca a ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)