avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... E impetuos necesara inscrierea in Colegiul ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

E impetuos necesara inscrierea in Colegiul Consilierilor Juridici? Sau pot profesa ca si consilier juridic in baza unui contract colectiv de munca?

Buna ziua!

Va rog frumos sa-mi spuneti si parea dumneavoastra in urmatoarea privinta:
Lucrez in prezent ca si consilier juridic la o firma in baza contractului colectiv de munca. Este nevoie sa ma inscriu si in CCJ? Mentionez ca am terminat si masterul - la un momendat dat stiu ca asta conta insa acum...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:10, 18 Iunie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
In baza unui c.c.m. nu va puteti desfasura activitatea, ci in baza unui c.i.m.

Nu exista obligativitatea de a va inscrie in CCJ pentru a deveni consilier juridic .
Nu este obligatoriu atata timp cat nu pledati in instanta, odata ce veti face acest lucru este obligatoriu sa fiti inscris in Colegiul Consilierilor Juridici.
~ Conținut șters la cerere ~
Deși se vor găsi scavai membri CCj care să peroreze în favoarea necesității înscrerii în CCJ, acest lucru nu este obligatoriu, nici măcar pentru a putea pleda în Instanță așa cum eronat afirmă userul zsk81.

Poate înscrierea în CCj să fie impetuoasă, dar nu este și imperioasă.

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii de reprezentant al consilierului jurdic neinscris in ccj? ContSters40598 ContSters40598 Am citit...dar sincer nu mai stiu unde...ca, in urma sesizarii Baroului Brasov, CSM a efectuat niste controale la instantele din Brasov, verificand calitatea ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)
Angajarea la o societate comercială în funcția de consilier juridic Anca-Elena-01 Anca-Elena-01 Dupa terminarea facultatii de drept (cu licenta) ma pot angaja ca si consilier juridic la o societate comerciala? Trebuie sa fac parte din CCJ? Dintre voi ... (vezi toată discuția)