avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... E impetuos necesara inscrierea in Colegiul ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

E impetuos necesara inscrierea in Colegiul Consilierilor Juridici? Sau pot profesa ca si consilier juridic in baza unui contract colectiv de munca?

Buna ziua!

Va rog frumos sa-mi spuneti si parea dumneavoastra in urmatoarea privinta:
Lucrez in prezent ca si consilier juridic la o firma in baza contractului colectiv de munca. Este nevoie sa ma inscriu si in CCJ? Mentionez ca am terminat si masterul - la un momendat dat stiu ca asta conta insa acum...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:10, 18 Iunie 2015
Optica difera, dar la Tulcea s-a facut un prim pas ,:
Potrivit adresei nr. 12/A/01.04.2015 transmisă Colegiului Consilierilor Juridici Constanţa de Tribunalului Tulcea, consilierii juridici care îşi desfăşoară activitatea în faţa instanţelor judecătoreşti din judeţul Tulcea au obligaţia să respecte solemnitatea şedinţei de judecată în sensul respectării dispoziţiilor art. 46 din Statutul profesiei de consilier juridic, potrivit cărora purtarea robei este obligatorie în fata tuturor instanţelor judecătoreşti.
Raportat la cele arătate, vă reamintim că, potrivit art. 22(1) din Statutul profesiei de consilier juridic (publicat în M.O.- partea I-nr. 684 din 29 iulie 2004), calitatea de consilier juridic – cu drept de exercitare a profesiei se dovedeşte cu "Legitimaţia de consilier juridic" şi insigna profesiei, eliberate de fiecare colegiu consilierului juridic înscris în Tabloul Colegiului.
[ link extern ]
Ce legătura are roba cu înscrierea în colegiu? Dacă nu sunt înscris în una din asociațiile ce iau doar taxe și nu fac nimic pentru consilierii juridici, înseamnă că nu pot pleda? Fii domnule serios!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii de reprezentant al consilierului jurdic neinscris in ccj? ContSters40598 ContSters40598 Am citit...dar sincer nu mai stiu unde...ca, in urma sesizarii Baroului Brasov, CSM a efectuat niste controale la instantele din Brasov, verificand calitatea ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)
Angajarea la o societate comercială în funcția de consilier juridic Anca-Elena-01 Anca-Elena-01 Dupa terminarea facultatii de drept (cu licenta) ma pot angaja ca si consilier juridic la o societate comerciala? Trebuie sa fac parte din CCJ? Dintre voi ... (vezi toată discuția)