avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere nelegala - consecinte sentinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere nelegala - consecinte sentinta

Buna ziua ,
as avea o intrebare legata de o concediere nelegala.Un salariat a avut contract de munca incepand cu martie 2014 pana a fost concediat in mai 2014.Salariatul a dat in judecata firma si a obtinut in aprilie 2015 o hotarare definitiva si irevocabila prin care :firma are de anulat decizia de concediere si tot firma are de achitat o parte din drepturile salariale aferente perioadei martie-mai 2014 deoarece salariatul nu a semnat nici un document contabil.Nu s-a cerut reintegrarea in munca si nu s-au cerut plati compensatorii pentru perioada mai 2014 cand a fost concediat si pana la data sentintei definitive , prin urmare nu este mentionat in decizia definitiva reintegrarea si nici plati compensatorii.
Intrebarea este legata de anularea deciziei de concediere pe baza sentintei.Trebuie anulata cu data de mai 2014 si refacuta cu aprilie 2015 cand este sentinta definitiva? Trebuie achitate drepturi salariale pe perioada mai 2014-aprilie 2015 chiar daca nu sunt prevazute in sentinta dar deoarece decizia de concediere a fost anulata atunci contractul devine activ ???Multumesc anticipat pentru orice fel de sugestii.
Cel mai recent răspuns: cgolgot , utilizator 16:16, 12 Mai 2015
Buna ziua!
Puteti, va rog, sa redati textul din sentinta?
Multumesc
In acest caz :
- pe baza hotararii respective, angajatorul anuleaza decizia de concediere

- In cazul in care salariatul nu solicita repunerea in situatia anterioara emiterii actului de concediere, contractul individual de munca va inceta de drept la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti.
In acest caz, se va emite o decizie de incetare de drept a c.i.m.
In octombrie 2014 prima sedinta:reclamanta nu solicita reintegrarea in munca insa pretinde despagubiri morale si civile deoarece nu s-a putut angaja in alta parte pana la aceea data, dar nu poate sa indice cuantumul sumei drept daune morale.Se respinge ca tardiv formularea de daune morale.Se solicita schimbarea deciziei de desfacere a contractului de munca , achitarea diferentei salariale , fara reincadrare in munca.Se amana pronuntarea.
Tot in octombrie 2014 -contestatoarea arata ca nu doreste reintegrarea in locul de munca ci doar solicita plata drepturilor salariale cuvenite conform contractului de munca care nu i s-au acordat de societate in valoare de 742 lei, schimbarea deciziei de desfacere a contractului din disciplinar in desfacerea contractului cu acordul partilor si acordarea de daune morale si civile.
Firma arata ca au fost achitate sumele pentru perioada lucrata(martie 2014-mai 2014) in prezenta martorilor si din incasari zilnice iar lipsa de gestiune a fost scazuta din drepturile salariale.Instanta hotaraste : anuleaza decizia de concediere, obliga intimata sa plateasca contestatoarei suma de 742 lei .Respinge ca nefondata cererea intimatei privind acordarea de cheltuieli de judecata.Executorie, cu drept de apel in 10 zile.
Firma face apel in decembrie 2014 .Se judeca in aprilie 2015.Se respinge cererea de repunere in termenul de apel.Respinge ca tardiv apelul civil declarat de parata impotriva sentintei din octombrie 2014 pe care o pastreaza in intregime.Definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicarea unei hotarari judecatoresti Roxana83 Roxana83 Buna ziua , tocmai am aflat pronuntarea intr-un litigiu de munca si nu inteleg in totalitate pronuntarea , mai bine zis daca am castigat reintegrarea cu ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de concediere crystina-76 crystina-76 Sunt in litigiu cu societatea unde am lucrat din martie 2011- pe motiv de concediere abuziva. Am obtinut la tribunal o hotarare definiteva prin care instanta ... (vezi toată discuția)
Decizie tribunal ameliagagriela ameliagagriela Buna ziua! In ianuarie 2014 am dat in judecata angajatorul pentru ca m-a dat afara ilegal si ma anunta dupa 3 ani de la luarea deciziei, timp in care eu am ... (vezi toată discuția)