avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie tribunal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie tribunal

Buna ziua! In ianuarie 2014 am dat in judecata angajatorul pentru ca m-a dat afara ilegal si ma anunta dupa 3 ani de la luarea deciziei, timp in care eu am lucrat la acel angajator. Dupa ce am inceput procesul angajatorul revine asupra deciziei de desfintare a postului pe care o anuleaza. Din martie 2014 pana in august 2014 am fost sfatuita sa iau concediu fara plata (concediu luat lunar). In aceasta situatie cartea de munca mi-a fost suspendata pe baza art 54 din codul muncii.
Din 1septembrie 2014 pana in prezen am solicitat si luat concediu medical maternal de sarcina si lauzie. Am anuntat si solicitat si in scris angajatorul despre sarcina dar si despre luarea acestor concedii.
Instanta a decis:constatarea nulitatii absolute a tuturor inscrisurilor enise de angajator, respingand totodata ca nefondata cererea de repunere pe functia detinuta anterior.
Intrebarea mea este: Angajatorul imi va mai plati concediile medicale de sarcina si lauzie? Daca devine irevocabila decizia, inseamna ca voi ramane fara loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:22, 12 Ianuarie 2015
Asupra deciziei de concediere instanta a pronuntata anularea acesteia ?

Postati-ne exact ce a decis instanta.
Buna ziua! Postez decizia tribunalului :"Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Constată nul absolut înscrisul intitulat de pârâtă „Notificare concediere prin desfiinţarea locului de muncă” din data de 12.12.2013. Constată nul absolut înscrisul intitulat de pârâtă „Înştiinţare” din data de 12.12.2013. Constată nulitatea absolută a deciziei de încetare a suspendării contractului individual de muncă nr. 2/20.01.2014 emise de pârâtă. Constată nulitatea absolută a deciziei nr. 2/20.01.2014. Obligă pârâta la plata către reclamantă a drepturilor salariale şi a celorlalte drepturi de care reclamanta a fost lipsită ca efect al emiterii următoarelor înscrisuri: „Notificare concediere prin desfiinţarea locului de muncă” din data de 12.12.2013, „Înştiinţare” din data de 12.12.2013, decizie de încetare a suspendării contractului individual de muncă nr. 2/20.01.2014 şi decizie nr. 2/20.01.2014. Respinge ca nefondată acţiunea pe capătul de cerere privind reintegrarea în funcţia deţinută anterior. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 1.000 lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Cu apel în 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunal."
Sa inteleg ca, raman fara loc de munca? Angajatorul imi va mai plati concediile medicale de sarcina si lauzie? Cred ca de concediu pt crestere copil si indemnizatie crestere copil nici nu va mai putea fi vorba....
Din ce a decis instanta, reiese ca reintegrarea v-a fost respinsa. Nu inteleg de ce, atat timp cat a anulat decizia de concediere.

In speta, vi se va plati toate drepturile salariale , inclusiv concediile medicale de la data concedierii si pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti.
Aveti dreptul sa faceti apel, poate castigati atunci si reintegrarea.
Aveti si hotararea motivata? Daca da, atunci spuneti-ne cum a motivat instanta respingerea reintegrarii.

Alte discuții în legătură

Concediere nelegala - consecinte sentinta cgolgot cgolgot Buna ziua , as avea o intrebare legata de o concediere nelegala.Un salariat a avut contract de munca incepand cu martie 2014 pana a fost concediat in mai ... (vezi toată discuția)
Nulitate decizie de concediere diaconu adriana diaconu adriana In cazul in care Instanta constata nulitatea absoluta a deciziei de concediere (art.65) obliga angajatorul doar la despagubiri, dar daca x nu cere reintegrare ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pe perioada preavizului hecuba hecuba Buna ziua, am urmatoarea situatie: in data de 29 aprilie am primit decizia de desfiintare a postului si concediere cu art 65. Sunt in preaviz 20 de zile ... (vezi toată discuția)