avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda vamala - contestatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda vamala - contestatie

Buna seara,
Sunt persoana juridica si la un colet venit din china de aproape 230 $ la controlul fizic s-a constatat ca unele produse (majoritatea haine) erau mai multe altele mai putin fata de ce era pe factura.Reprezentantul firmei de curierat s-a ocupat de formalitatile vamale,m-a sunat si mi-a spus ca voi primi amenda procesul verbal ,nu mi-a spus ce suma ,prin posta iar ce s-a constat in plus se confisca ,nu a vrut sa-mi puna la dispozitie declaratia de import .Au trecut aproape 10 zile si nu am primit nimic.
Unde se poate depune o contestatie impotriva unui proces verbal de amenda incheiat de biroul vamal otop. bucuresti? Firma este din Brasov ,trebuie sa merg la Bucuresti? Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
officemire, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:14, 18 Mai 2015
Nu stie nimeni?:( la judecatoria de pe langa vama sau la judecatoria din judetul meu unde am sediul?
Cred ca la judecatoria de care apartine vama respectiva.
Plangerea se depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
Și mai adaug- ca pârâtă va fi AUTORITATEA NAȚIONALĂ A VĂMILOR prin DIRECȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU ACCIZE ȘI OPERAȚIUNI VAMALE BUCUREȘTI- a se vedea L.86/2006 actualizată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retranzitare colet ?! street2maxx street2maxx Buna ziua ! Am un colet din china cu 4 produse care trebuie sa soseasca in Ro. Am primit mail de la firma care se ocupa cu transportul acestuia ... (vezi toată discuția)
Confiscare produse din colet in tranzit--- transportator tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)
Colete trimise din usa confiscate de vama romana-pagubitii nu au primit instiintare augustin01 augustin01 In data de 06.02.2013, a fost difuzata o stire la ProTv in care se spunea ca un container sosit din USA NY expediat de o firma americana a fost confiscat de ... (vezi toată discuția)