avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Confiscare produse din colet in tranzit--- ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Confiscare produse din colet in tranzit--- transportator TNT

Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox.
Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o factura proforma si mi se calculeaza o taxa vamala de aprox270 ron.
Pana aici, totul OK.
Trimit banii, pentru a se putea plati taxele, si la desfacerea coletului in vederea vamuirii, se constata ca in colet este cam 30% din ce trebuia sa fie. Mi se comunica , si mi se cere o noua factura, la cantitatile din colet, pentru ca altfel "nu se poate face vamuirea, nefiind concordanta intre ce e in colet si ce trebuia sa fie."- cica chinezii "mi-au tras tzeapa"
In fine, ca sa nu o mai lungesc, dupa alte doua zile, mi se comunica de catre TNT ca, in Budapesta, coletul a fost deschis, si au fost confiscate obiecte"contrafacute" din coletul meu, de aceea lipseau .
Mi se trimit niste foi in ungureste, care cica reprezentau procesul verbal de retinere a produselor. Deci cei de aici, habar nu aveau ca s-a umblat in coletul meu . Oare nici greutatea nu se verifica? ca trebuia sa aiba 2,5 kg, si in Timisoara avea 0,95 kg?Eu am zis ca s-a umblat aici, in Romania la colet.
Nu am nicio poza a produselor confiscate, nimic nimic. Puteau sa zica ca am transp. droguri.Si cu foile alea in ungureste, TNT s-a "spalat pe maini"
Si intrebarea mea. Coletul fiind in tranzit, de ce a fost deschis in Ungaria? TNT nu are nicio responsabilitate in momentul asta, cand coletul imi va fi adus asa cum imi va fi adus? Ei spun ca e treaba mea sa ma descurc cu vama ungara, in conditiile in care, chiar NU a fost niciun fel de marfa contrafacuta in colet.
Daca puteti sa imi dati un sfat... as fi recunoscatoare...
E vorba de cateva zile in care pot vedea ce fac cu coletul, nu stiu cat poate sta in asteptare in vederea vamuirii
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 20:17, 3 Februarie 2009
Buna seara,
in primul rind TNT trebuia sa aiba aici in tara un PVC pe care sa vi l poata arata(asta fiind dovada faptului ca acel colet prezinta urme de violare,strivire,diferenta de kg, s.a.m.d),lucru care il puteti solicita daca nu ati facut o pina acum.
Variante aveti doar 3;
1.cereti exportatorului o factura pentru produsele ramase in colet si ii faceti vama asa,
2.solicitati exportatorului sa intervina la TNT CHINA sa afle daca intradevar s-a umblat in colet in vama Ungara (ceea ce este de durata,iar faptul ca s-ar fi confiscat acolo ceva este greu de crezut)
3.refuzati ridicarea coletului acesta urmind sa plece inapoi la exportator.
Va urez o seara placuta
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2009
vicar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare colet in tranzit - transportat de catre tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)
Taxa vamala aplicata gresit burclaudiu burclaudiu Buna ziua! Sunt persoana juridica,am facut un import din CHina,import care a plecat in 3 colete prin FEDEX,e prima si ultima oara prin FexEx. Peste cateva ... (vezi toată discuția)
Colet din china cu bunuri suspecte de contrafacere darkynok darkynok Buna ziua. Acum 2luni am facut o comanda in China si am importat piese pentru telefon ORIGINALE , expeditorul mi-a confirmat ca toate produsele sunt ... (vezi toată discuția)