avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Scutire de la plata energiei electrice
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Scutire de la plata energiei electrice

Dupa incetarea din viata a socrului meu care beneficia de scutire de plata a energiei electrice cf. HG 1461 / 2003, soacra mea primeste pensie de urmas.
Intrebare:
Beneficiaza la randul ei de aceasta scutire?
Cel mai recent răspuns: sarchizelena , utilizator 19:29, 9 Aprilie 2022
HG 1041/2003

Art.1
(1) Persoanele pensionate din unităţi care au apartinut fostului Minister al Energiei Electrice, Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Companiei Naţionale de Electricitate - S.A. beneficiaza de o cota de energie electrica gratuita de 1.200 kWh/an, pentru consumul casnic, dacă indeplinesc cumulativ urmatoarele condiţii:
a) s-au pensionat până la data de 30 septembrie 2000 din unităţi care au apartinut fostului Minister al Energiei Electrice, Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Companiei Naţionale de Electricitate - S.A. şi s-au desprins din acestea, prin acte normative;
b) la data pensionarii, persoanele respective trebuie să aibă o vechime în aceste unităţi de minimum 15 ani, până la data desprinderii din fostul Minister al Energiei Electrice, Regia Autonoma de Electricitate "Renel", Compania Naţionala de Electricitate - S.A.
(2) Persoanele pensionate din activitatea nucleara beneficiaza de o cota gratuita de energie electrica dacă s-au pensionat anterior datei de 1 august 1998, data reorganizarii Regiei Autonome de Electricitate "Renel".
(3) Pentru a beneficia de cota de energie electrica gratuita, persoanele care indeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) şi care au incheiat contracte de furnizare a energiei electrice la tariful social vor incheia un contract de furnizare a energiei electrice de tip standard, fără abonament.
(4) Persoanele pensionate din activitatea proprie a Societatii Comerciale de Producere a Energiei Electrice şi Termice «Termoelectrica» - S.A., Societatii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice «Electrica» - S.A., Societatii Comerciale de Producere a Energiei Electrice «Hidroelectrica» - S.A., Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice «Transelectrica» - S.A. beneficiaza de cota gratuita de energie electrica dacă au o vechime în aceste unităţi de minimum 15 ani sau ultimii 10 ani consecutivi în aceste unităţi înainte de pensionare.

Art. 2 De facilitatile prevăzute la art. 1 beneficiaza şi:
a) sotia sau sotul titularului de drept al contractului de furnizare a energiei electrice de tip standard fără abonament, decedat, până la recasatorire, dacă titularul de drept a lucrat în condiţiile prevăzute la art. 1 minimum 20 de ani şi dacă facilitatile erau prevăzute în contractele colective;
.....
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,
As dori sa imi precizati daca sotul titularului de drept care a beneficiat de cota de energie electrica ,conform art 1HG 1041/2003 cu modificarile si completarile ulterioare ,va putea beneficia de aceasi cota de energie electrica respectiv de de 1200kW, conform art 2 " De facilitatile prevăzute la art. 1 beneficiaza şi:
a) sotia sau sotul titularului de drept al contractului de furnizare a energiei electrice de tip standard fără abonament, decedat, până la recasatorire, dacă titularul de drept a lucrat în condiţiile prevăzute la art. 1 minimum 20 de ani şi dacă facilitatile erau prevăzute în contractele colective; aceleasi act normativ, daca titularul a avut vechime 20 de ani si era prevazut in CCM.
Care este data CCM la care face referire articolul?

.....Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2022
sarchizelena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati acordate pensionarilor din sectorul energiei electrice rusumaria1 rusumaria1 problema mea ar fi: care sunt pensionarii care beneficiaza de prevederile hatararii 1041/2003 si cine suporta c/v cotei de energie ... (vezi toată discuția)
Taxe date pt abonament radio zuzulici74 zuzulici74 In factura de la Electrica platesc si taxa pentru radio,mentionez ca nu am,deasemenea platesc si abonament de televiziune cu toate ca eu am cablu si prin ... (vezi toată discuția)
Curs de recalificare handsu handsu In situatia in care cursul de recalificare la care s-a inscis ,cu luni inainte, o persoana , incepe cu cateva zile dupa expirarea ajutorului de somaj plata ... (vezi toată discuția)