avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Facilitati acordate pensionarilor din sectorul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Facilitati acordate pensionarilor din sectorul energiei electrice

problema mea ar fi:

care sunt pensionarii care beneficiaza de prevederile hatararii 1041/2003 si cine suporta c/v cotei de energie electrica gratuita acordata ca facilitate
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:50, 17 Ianuarie 2012
HG 1041/2003 completata de HG 1461/2003:

ART. 1
(1) Persoanele pensionate din unitãţi care au aparţinut fostului Minister al Energiei Electrice, Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Companiei Naţionale de Electricitate - S.A. beneficiazã de o cota de energie electrica gratuita de 1.200 kWh/an, pentru consumul casnic, dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) s-au pensionat pana la data de 30 septembrie 2000 din unitãţi care au aparţinut fostului Minister al Energiei Electrice, Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Companiei Naţionale de Electricitate - S.A. şi s-au desprins din acestea, prin acte normative;
b) la data pensionãrii, persoanele respective trebuie sa aibã o vechime în aceste unitãţi de minimum 15 ani, pana la data desprinderii din fostul Minister al Energiei Electrice, Regia Autonomã de Electricitate "Renel", Compania Nationala de Electricitate - S.A.
(2) Persoanele pensionate din activitatea nucleara beneficiazã de o cota gratuita de energie electrica dacã s-au pensionat anterior datei de 1 august 1998, data reorganizãrii Regiei Autonome de Electricitate "Renel".
(3) Pentru a beneficia de cota de energie electrica gratuita, persoanele care îndeplinesc condiţiile prevãzute la alin. (1) şi (2) şi care au încheiat contracte de furnizare a energiei electrice la tariful social vor încheia un contract de furnizare a energiei electrice de tip standard, fãrã abonament.
(4) Persoanele pensionate din activitatea proprie a Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice şi Termice «Termoelectrica» - S.A., Societãţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice «Electrica» - S.A., Societãţii Comerciale de Producere a Energiei Electrice «Hidroelectrica» - S.A., Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice «Transelectrica» - S.A. beneficiazã de cota gratuita de energie electrica dacã au o vechime în aceste unitãţi de minimum 15 ani sau ultimii 10 ani consecutivi în aceste unitãţi înainte de pensionare."


Contravaloarea facilitatii o suporta in general firma de la care s-a pensionat respectivul angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de la plata energiei electrice edelweiss67 edelweiss67 Dupa incetarea din viata a socrului meu care beneficia de scutire de plata a energiei electrice cf. HG 1461 / 2003, soacra mea primeste pensie de ... (vezi toată discuția)
Hotararea 1461/2003 pentru modificarea si completarea hot.guv.nr.1041/2003-privind facilitatile acordate pensionarilor din sectorul energiei electrice surdoiu surdoiu Buna ziua, Va rog a ma ajuta pentru a intelege din Hotararea 1461/2003 articolul 4 punctul b) : \'\\"pentru persoanele pensionate prevazute la art.3 din ... (vezi toată discuția)
Contract energie electrica Corina6 Corina6 Am schimbat contractul de pe numele tatalui pe numele mamei , a venit si avizul de racordare nou . Am depus actele si pentru cota gratuita a mamei , tatal meu ... (vezi toată discuția)