avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Am o intrebare legata de firmele de recuperare.Am contractat un credit si nu am mai achitat rata de 3 ani.Banca a cesionat creditul unei firme de recuperare,apoi acestia altora si altora si tot asa.Am incercat sa negociem la inceput cu banca,apoi cu aceste firme,fara nici un rezultat ei nu au vrut sa accepte ca prima plata sa fie mai mica fata de suma propusa de ei,iar noi nu am avut posibilitatea achitarii.Apoi au venit amenintarile,iar in cele din urma,saptamana aceasta ne-au trimis o instiintare cum ca ne executa silit daca nu achitam suma de 5000 de lei in termen de 3 zile.Neavand acesta suma au zis sa achitam macar 500 lei si pe urma o sa facem un plan de plata al creditului.Am achitat 500 lei,apoi am sunat ca sa facem intelegerea de plata,dar ei au spus ca 500 lei sunt prea putini bani ca trebuie sa achitam 2000 lei in termen de 3 zile,sotul meu a spus ca nu avem acesti bani si daca vor,vom plati lunar suma de 500 lei ca doar atat ne permitem,dar trebuie sa avem o intelegere scrisa,altfel nu! Ne-au amenintat ca vor pune niste dobanzi uriase datoriei( ilegal cred eu) si ca nu vom mai reusi sa platim nicicand cu 500 lei/luna si ca ar trebui sa vindem ce avem si sa achitam.Sotul a spus ca este imposibil si de atunci nu ne-a mai contactat nimeni,in conditiile in care zilnic primeam de la ei zeci de telefoane.Acum nu stim ce sa facem#-o.As fi vrut sa stiu cum putem rezolva situatia asta? In cazul executarii silite,casa in care locuim o impartim in acte cu alte patru persoane(noi avand 1/2 din proprietate),se poate sa pierdem casa? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 23:34, 18 Mai 2015
Nu puteti "pierde" mai mult decat aveti.
Deci eventuala executare silita se va face doar pe cota Dvs. de 1/2 din proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene de prescriere stelaezaru stelaezaru In anul 2006 am contractat un credit de la o banca in val de 5000 lei,pentru care am platit cu varf si indesat pt intarzieri.Ulterior banca a vandut o creanta ... (vezi toată discuția)
Recuperatori creante gogu002 gogu002 Am facut un credit de nevoi personale de10000 euro in anul 2006.Am platit ratele timp de 3 ani ,dar de1an nu am mai putut sa platesc.Am primit notificare de ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare credit emynem07 emynem07 In anul 2007 am contactat un credit in valoare de 60.000 lei de la BCR (de nevoi personale).Creditul l-am obtinut impreuna cu sotia mea, care, cu toate ca nu ... (vezi toată discuția)