avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu ingrijire copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu ingrijire copil pana la 2 ani

Va rog daca poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am o angajata care este in ingrijire copil pana la 2 ani ( a nascut in 21.06.2013) si nu stiu daca trebuie sa vina mai repede cu o luna la munca?
Mentionez ca d-na este divortata si nu are cum sa stea sotul ultima luna in ingrijire copil.
Trebuie sa anunte la Asistenta Sociala daca incepe mai repede cu o luna?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 21 Mai 2015
1. Daca pe certificatul de nastere a copilului exista trecut un tata si acesta indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci se reduce CCC al mamei cu o luna de zile.

2. Dar fiind vorba de un caz special (parinti divortati, ne prevazut in legislatie, sa intrebe la AJPIS, cea care ii plateste indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
Legislatia in materie prevede ca pot beneficia de indemnizatia pentru CCC parintii firesti ai copilului , indiferent de starea civila a lor - casatoriti, divortati sau necasatoriti .

Reducerea sau nereducerea duratei CCC cu o luna pentru unul dintre parinti este legata de conditia indeplinirii sau neindeplinii de catre celalat parinte a conditiilor de a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare plata indemnizatie crestere copil 1 luna cf oug111/2010 mlc28 mlc28 Buna ziua, As vrea sa stiu daca decizia pentru suspendarea platii indemnizatiei pentru ultima luna poate fi anulata in cazul in care celalat parinte nu a ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu crestere copil maxim_paula maxim_paula Buna Ziua, doresc sa va intreb despre faptul ca, am o angajata care trebuie sa se intoarca din concediu de ingrijire copil doar ca nu suntem siguri da ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil tata cocealaua cocealaua Situatie: doi parinti necasatoriti, dar care au impreuna un copil de 1 an si jumatate (nascut pe 10 mai 2021), Tatal nu locuieste la acelasi domiciliu cu ... (vezi toată discuția)