avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1271 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Publicarea unei conversații proprii de pe Facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Publicarea unei conversații proprii de pe Facebook

Bună ziua,

Am făcut publică, pe blogul personal, o conversație de pe Facebook. Conversație purtată între mine și o altă persoană. Respectivul și-a dat seama că a greșit și își dorește să elimin conversația de pe blog (printscreen-urile).

Având în vedere că este conversația mea, nu am preluat sau sustras informațiile de niciunde, are temei pentru a mă acționa în judecată?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 13:00, 25 Mai 2015
Nu ar avea temei. Ai dreptul la liberă exprimare, dacă nu ameninţi, jigneşti sau înjuri pe cineva
Dar dă mai multe detalii, că nu se înţelege de ce vrei această conversaţie, vrei să acuzi pe cineva de vreo faptă penală ?
Dacă mi se permite link: [ link extern ] /

I-am explicat domnului respectiv că nu procedează corect în practica sa de a crește notorietatea unui produs de-al său. Acesta s-a supărat, m-a blocat, apoi m-a deblocat cerându-mi să scot printscreen-urile.
In plus, Feisbuc este considerat spatiu public, cf. legii actuale. Asadar, orice apare acolo se incadreaza in legile ce guverneaza spatiul public, nu cel privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de identitate Anonimus98 Anonimus98 Bună seara!As avea o întrebare legată de furtul de identitate si înșelăciune în spațiul virtual.Am vorbit cu o persoană pe un site vreme de 6 ... (vezi toată discuția)
Amenintari prin sms nicoleta1975 nicoleta1975 Primesc amenintari (chiar si cu moartea) prin telefonate si prin mesaje pe telefonul mobil.Stiu foarte bine cine este autorul intrucat il cunosc si nici nu isi ... (vezi toată discuția)
Injuratul unei persoane -unde se clasifica ? popo_acas popo_acas Buna ziua , Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie ; deci , cind injuram de mama o persoana de fapt ce reglementare incalcam ? in ce categorie ... (vezi toată discuția)