avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... DEDUCTIBILTATE DIURNA SI CAZARE
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

DEDUCTIBILTATE DIURNA SI CAZARE

Pe site-ul dvs. este postat urmatorul text :
"Incepand de la 1 iunie 2013, regula care nu a mai fost modificata de atunci, fiind valabila, deci, si in 2014, pentru diurna se aplica regula generala de deductibilitate, astfel incat angajatorii pot stabili ca diurna orice suma de bani, aceasta fiind deductibila integral la calculul profitului impozabil.
Tabel explicativ intocmit de DGFP Brasov -( intrati va rog aici si veti gasi in josul paginii tabelul:)
www.avocatnet.ro/content/art...

SI ACUM INTREBAREA : Pentru un PFA care are determinarea venitului net in sistem real pe 2014 si care pentru prestarea serviciilor necesita deplasare cu cazare si diurna, se va deduce INTEGRAL SAU PLAFONAT diurna ? (stiti, acel plafon de 2,5 ori din diurna la stat de 13 lei). Deci inteleg ca angajatorii (in cazul meu PFA-ul) deduc integral si doar la salariati se impoziteaza diurna si cazarea ce depasesc plafonul, fiind asimilate veniturilor salariale?

























Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:37, 29 Mai 2015
Plafonat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna Herra_ Herra_ Ce sa inteleg?! Pot acorda ca diurna orice suma de bani?! Cu ce pot face dovada ca aceasta suma a fost folosita ca diurna?! \\"Diurnele: deductibile sau ... (vezi toată discuția)
Delegare CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua Am citit articolul de astazi cu delegarea si detasarea, dar se refera numai la salariati. Eu am infintat un PFA, unde lucrez mult in teren, drept ... (vezi toată discuția)
Diurna externa maxima deductibila in 2014 anne67 anne67 Care este diurna externa maxima deductibila de catre o societate comerciala cu capital integral privat, pentru deplasari in USA- valabila pe anul 2014 ? (vezi toată discuția)