avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diurna externa maxima deductibila in 2014
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diurna externa maxima deductibila in 2014

Care este diurna externa maxima deductibila de catre o societate comerciala cu capital integral privat, pentru deplasari in USA- valabila pe anul 2014 ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:30, 21 Septembrie 2014
Potrivit HG 518/1995 aceasta este 53$/zi, iar neimpozabil la salariat este de 2,5 x aceasta suma.

Diurna este integral deductibila fiscal la societate, doar ca daca depasiti plafonul se impoziteaza si se retin contributii sociale. Aici mai multe detalii [ link extern ]

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
g) indemnizaţiile şi orice alte sume de aceeaşi natură, primite de salariaţi, pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în ţară şi în străinătate, în interesul serviciului, în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit prin hotărâre a Guvernului pentru personalul din instituţiile publice, precum şi cele primite pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi cazare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca in romania plus detasare ohiki ohiki Buna ziua, O persoana cu contract de munca in Romania unde primeste salariu minim si detasare in strainatate, unde pentru fiecare zi lucrata primeste diurna de ... (vezi toată discuția)
Diurna externa SLDTimisoara SLDTimisoara Buna ziua,avem 2 intrebari: 1.La o diurna externa de 35E /zi ,ce contributii i se retin salariatului? 2.Ni s-a aprobat diurna de 35E/zi cu data de ... (vezi toată discuția)
Legea 168/2013 - diurna deductibila corina_130787 corina_130787 Buna ziua, in legea 168/2013, la pct.4 se precizeaza: articolul 21 alineatul (3) litera b) [b]se abroga[/b]. Aceasta litera se refera la cheltuiala cu ... (vezi toată discuția)