In contractul de munca (bugetar) este prevazut un preaviz de 20 de zile lucratoare in cazul demisiei. Poate constitui un motiv pentru demisia fara preaviz lipsa Fisei postului, a unei forme scrise a atributiilor angajatului (sau o Fisa a postului pe care nu este scris numele angajatului si nu este semnata de catre angajator)?
Multumesc.
Cod Muncii
Art. 81
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Art. 40
(2) Angajatorului îi revin, în principal, următoarele obligaţii:
a) să informeze salariaţii asupra condiţiilor de muncă şi asupra elementelor care privesc desfăşurarea relaţiilor de muncă;
Lipsa fisei postului poate constitui un motiv de demisie fara preaviz in conditiile in care angajatorul nu si-a indeplinit obligatia de a informa salariatul asupra conditiilor de munca si asupra elementelor care privesc desfasurarea relatiilor de munca (atributiile din fisa postului).
Doresc sa stiu cateva lucruri mai amanuntite. Informarea salariatului asupra condiţiilor de muncă şi asupra elementelor care privesc desfăşurarea relaţiilor de muncă poate fi facuta doar verbal? Sau poate fi facuta in scris dar fara numele salariatului, fara semnatura persoanei care a intocmit-o si fara semnatura persoanei care avizeaza?
De exemplu, am primit doar sa citesc pe loc de pe o foaie atributiile postului si sa semnez pe o alta foaie cum ca am luat la cunostinta. Nu este numele meu pe foaia cu atributiile si nu prezinta nici o semnatura sau avizare. Poate fi considerata aceasta Fisa postului?
Fisa post
mmus
Buna ziua,
Lucrez la o firma de aproape 4 ani si pana acum nu am vazut cum arata si nu am semnat niciodata fisa postului. Este un lucru normal, legal? De ... (vezi toată discuția)
Fisa postului
andianamo
Buna ziua, as dori sa stiu daca in calitate de director o persoana poate trece in fisa postului unui angajat atributii noi , avand in vedere ca acesta are ... (vezi toată discuția)