avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Consemnarea in scris a depozitiei martorului ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Consemnarea in scris a depozitiei martorului constituie act administrativ?

Depozitia scrisa a martorului constituie proces-verbal.
Procesul verbal nu e act administrativ, doar daca e pregatitor.
Insa depozitia unui martor nu e deloc pregatitor, ci are efecte juridice proprii.
Ar fi fost pregatitor doar daca ar fi stat la baza emiterii unui act administrativ. Dar, desi sta oarecum la baza emiterii unei hotarari judecatoresti, hotararea judecatoreasca nu constituie act administrativ.
Prin urmare, depozitia scrisa a marturiei constituie act administrativ.
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 10:46, 28 Mai 2015
Raspuns: NU

conform legii 554/2004 - contenciosul administrativ, respectiv art. 1 lit c, depozitia martorului nu este act administrativ si nici nu poate fi asimilata actelor administrative.

depozitia martorului nu este un act emis de o autoritate publica pentru a fi constitui un act administrativ si nici un act administrativ asimilat

"actul administrativ - este actul unilateral cu caracter individual sau normativ emis de o autoritate publică, în regim de putere publică, în vederea organizării executării legii sau a executării în concret a legii, care dă naştere, modifică sau stinge raporturi juridice; sunt asimilate actelor administrative, în sensul prezentei legi, şi contractele încheiate de autorităţile publice care au ca obiect punerea în valoare a bunurilor proprietate publică, executarea lucrărilor de interes public, prestarea serviciilor publice, achiziţiile publice; prin legi speciale pot fi prevăzute şi alte categorii de contracte administrative supuse competenţei instanţelor de contencios administrativ;"
Problema este ca judecatoarea a consemnat anapoda ce a declarat martorul, iar depozitia astfel consemnata e potrivnica adevarului,

Deci mie imi trebuie neaparat sa fac o actiune spre anularea unui asemenea act, administrativ sau nu.

Ca act procedural, nu poate fi anulat, ci doar evitate efectele sale prin invocarea exceptiei de nulitate.

Si chiar daca ar fi anulat ca act procedural, indepartarea sa de pe fondul cauzei respective nu ar stinge efectele sale juridice, el tot subzistand ca si act juridic, manifestare de vointa, respectiv consemnare a unei stari de fapt, ce ar putea fi folosit, de exemplu, ca marturie extrajudiciara in alta cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea unei dispozitii emise de primarie melcsy melcsy cum pot sa cer anularea unei dispozitii date de primarie? adica dispzitia de sistare lucrarilor de constructii?avem si autorizatie de construire si acordul ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ sau litigii de munca? Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Cum poate fi numit un document emis in martie2010 de o scoala in care se spune:,,consecintele si efectele deciziei 6 din 20 02 2009 !!! ... (vezi toată discuția)
Contenciosul administrativ laurici laurici ma lamureste si pe mine cineva ce se judeca exact in contencios administrativ? :P::help: (vezi toată discuția)