avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contencios administrativ sau litigii de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contencios administrativ sau litigii de munca?

Buna ziua,
Cum poate fi numit un document emis in martie2010 de o scoala in care se spune:,,consecintele si efectele deciziei 6 din 20 02 2009 !!! raman in vigoare si anume
Incepand cu data de 1 03 2009 domnul ... este eliberat din functia de director adjunct al liceului si revine pe catedra unde este titular iar drepturile banesti i se stabilesc in raport cu pregatirea si vechimea in invatamant si functia didactica detinuta ( decizie de concediere sau act administrativ?) Trebuie spus ca acea decizie 6 din februarie 2009 a fost anulata de instanta iar hotararea e def.si irevocabila.
Unde ar trebui sa se judece acest document contestat emis in martie 2010, la litigii de munca sau in contencios administrativ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:20, 3 August 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile Legii 554/ 2004 actualizata privind contenciosul administrativ, art.2, alin. (1), lit. b) si c), consider ca un astfel de act este considerat administrativ (" actul unilateral cu caracter individual sau normativ emis de o autoritate publica, in regim de putere publica, in vederea organizarii executarii legii sau a executarii in concret a legii, care da nastere, modifica sau stinge raporturi juridic..."). In acest sens, competenta o are instanta de contencios administrativ .
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie eliberare functie cadru didactic Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Pentru decizia de eliberare a unui cadru didactic din functia de director adjunct al liceului(decizia fiind emisă de directorul plin) trebuie ... (vezi toată discuția)
Proces dupa casare Mihai Pop Mihai Pop Bună ziua, Am fost eliberat din functia de director adjunct al unui liceu incepand cu 1 martie 2009, am contestat decizia de eliberare si a fost ... (vezi toată discuția)
Anulare act administrativ - contencios administrativ - litigiu cu inspectoratul scolar judetean pavelvioleta pavelvioleta Cu permisiunea dumneavoastra as vrrea daca se poate sa va supun atentiei cazul meu: Sunt ing. chimist titular la un Gr. Sc. Adm. si absolventa 2009 de ... (vezi toată discuția)