avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

revizuire

1.Cererea de revizuire (instanta de apel nu a cercetat si fondul cauzei desi am solicitat acest lucru) trebuie sa contina doar motivele revizuirii sau si motivarea pe fond a ceea ce am solicitat in apel?
2.La primul termen trebuie sa solicit acvirarea dosarului in care s-a judecat apelul si s-a pronuntat hotararea care este atacata cu revizuire?
3. Care este procedura? Instanta ramane in pronuntare pe admisibilitatea si doar pe urma, in situatia in care constata revizuirea admisibila se judeca fondul? Sau...?

Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Dianatanase , utilizator 16:57, 4 Iunie 2015
Dupa ce cod de proc.civila se judeca,vechiul sau, noul cod proc.civ.?
Cererea introductiva: 04.10.2013, pronuntare pe fond:21.03.2014, pronuntare in apel:06.03.2015, termen limita de depunere a cererii de revizuire (30 zile) la 10.06.2015. Cred ca dupa noul cod...?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se aplica preved.NCPC din 15 februarie 2013.Motivele de revizuire sunt cele prevazute in mod expres si limtativ de art.509 alin.(1 ) pct.1-11 si alin.(2) NCPC.Dvs. pe care motive v-ati fundamentat cererea de revizuire?Cererea de revizuire va contine motivele de revizuire,cu referire si la motivarea pe fond la ceea ce ati solicitat in apel.Puteti solicita acvirarea dosarului de apel,oricum, daca este cazul poate solicita si instanta de revizuire.
Cererea de revizuire se judeca conform art.513 NCPC,portivit dispozitiilor procedurale aplicabile judecatii finalizate cu hotararea atacata, adica, conform dispozitiilor procedurale dupa care s-a judecat apelul.
Cererea este intemeiata pe art. 509 alin.1 pct.1 Cod proc.civ.- instanta nu s-a pronuntat asupra rejudecarii fondului desi s-a solicitat aceasta prin cererea de apel. Va multumesc, mi-ati fost de mare ajutor, nu eram sigura pe unele chestiuni procedurale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In litigiile de munca se poate solicita reexaminarea daca hotararea pronuntat in apel este total opusa celei pronuntata in fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca intr-un litigiu de munca s-a pronuntat la fond o sentinta prin care s-a respins actiunea reclamantului in intregime iar ... (vezi toată discuția)
Putere de lucru judecat caradis caradis Buna ziua. Pot depune cerere de Recurs in interesul legii daca abia dupa un an si jumatatate am observat ca doua decizii ale aceleasi instante sunt contrare ... (vezi toată discuția)
Efecte revizuire ceruta doar de unul dintre reclamanti eugen82 eugen82 Intr-un dosar cu trei reclamanti, acestia au solicitat paratei pretentii, aceeasi suma datorata fiecaruia in parte si avand ca temei fapta ilicita a ... (vezi toată discuția)