avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... efecte revizuire ceruta doar de unul dintre reclamanti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

efecte revizuire ceruta doar de unul dintre reclamanti

Intr-un dosar cu trei reclamanti, acestia au solicitat paratei pretentii, aceeasi suma datorata fiecaruia in parte si avand ca temei fapta ilicita a paratei.
Hotarirea a ramas irevocabila in recurs (vechiul cod).
S-a acordat fiecarui reclamant o suma de bani, dar mai mica decat cea solicitata si acordata la fond.
Unul dintre reclamanti a formulat revizuire (art.322 pct.8, nu s-a putut prezenta la termen, adresa catre instanta a fost transmisa cu intarziere prin registratura..).
Întrebarea mea: daca s-ar admite revizuirea si in urma rejudecarii i s-ar acorda revizuentului o suma mai mare, atunci prin efectul revizuirii li s-ar acorda si celorllati doi reclamanti suma mai mare ? Sau ei vor ramine cu suma din recurs?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:31, 16 Mai 2015
Daca s-ar admite revizuirea s-ar anula decizia de recurs si s-ar rejudeca recursul cu consecintele respective . Nu ati precizat cine a declarat recurs.
Dintre cei trei reclamanti doar doi au declarat recurs cu motive identice.
Unul dintre cei doi recurenti - reclamanti este si revizuentul.
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
eugen82, utilizator
In primul rand: nu cred ca, se va admite revizuirea, art.322 pct.8 vechiul cod proc.civila se refera la o "imprejurare mai presus de vointa sa" adica, un caz de forta majora,ceea ce este greu de dovedit.
In al doilea rand:conform art.327(1) vechiul cod proc.civ." Daca instanta incuviinteaza cererea de revizuire,ea va schimba in tot sau in parte ,hotararea atacata,iar in cazul hotararilor definitive potrivnice ,va anula cea din urma hotarare."Evident ca, nefiind vorba de hotarari potrivnice, nu se pune problema anularii celei din urma hotarari,in aceasta situatie, apreciez ca, revizuirea, cu consecintele prevazute de lege(schimbarea in tot sau in parte a hotararii atacate), profita numai partii care a exercitat calea de atac extraordinara a revizuirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuirea unei hotarari definitive emil6702 emil6702 Ce conditii sunt, ce se poate obtine in urma revizuirii? (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla in urma introducerii unei cereri de revizuire? valyyc valyyc Buna ziua! In urma unui proces am obtinut o hotărâre care ţine loc de act autentic de vânzare-cumpărare, cu recurs în 15 zile de la comunicare ... (vezi toată discuția)
Revizuirea: art. 322 pct. 2 și pct. 7 din vechiul cod de procedurã civilã mitzmi mitzmi Rog un specialist, avocat sau jurist sa ma ajute sa inteleg aceste articole din vechiul CPr.Civ: ART.322.2 2.dacă s-a pronunţat asupra unor lucruri ... (vezi toată discuția)