avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere pe drumuri publice cu numere false de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere pe drumuri publice cu numere false de inmatriculare

Buna ziua,
Dupa cum spune si titlul am fost oprit in trafic de organele de politie unde s-a constatat ca numerele aplicate pe masina sunt false. Sa va explic toata povestea.
Acum 2 luni am fost in Suceava / Cumparatura (parc auto) unde am vazut o masina care era la vanzare. Am facut o poza la masina si am plecat acasa.
A 2-a zi am luat 2 prieteni (unul mecanic si unu care se ocupa cu aducerea de masini in Romania) am sunat pe respectivul si a venit sa ne prezinte masina. L-am convins sa o conduca el pana la mine acasa unde urma sa ii dau banii pe ea. Am facut un act de vanzare cumparare (care mi-a zis el ca trebuie trecut numele celui care o cumpara si ramane numele germanului). Masina era din Germania adusa.
Totul bun si frumos.. Am condus 1 luna si jumatate, am platit si rovinieta ca sa fie totul ok.. Am fost chiar si oprit de politie cand ma aflam la 300km de casa unde am luat o amenda pentru circulatie pe care am si platit-o.
Acum 3 saptamani am fost oprit de politie pentru ca li s-a parut ceva suspect. Politistul a spus ca sa merg cu ei ca numerele sunt false iar eu am intrat in panica crezand ca asta e o manevra de a lor sa ceara bani sau ceva de genu..
Am inceput sa sun sa intreb lumea iar cand am sunat pe respectivul care mi-a vandut masina mi-a zis sec "Ce masina ? ai gresit numarul ca eu nu am vandut nimic" ...
Peste astea am fost la politie am dat declaratie unde am spus clar ca nu am stiut de aceste numere.
Intrebarile mele sunt:
1. Ce se intampla si ce voi pati ? (cu toate ca am ramas fara permis si mi s-a deschis dosar penal)
2. Nu am numele acestei persoane decat numele mic cel de familie nu il stiu... La telefon inca raspunde si am gasit si alte anunturi ale acestuia.
3. Daca am poza facuta in acel parc in care se vede clar ca numerele erau si atunci pe masina se poate pune ca proba ?
4. Prietenii mei pot fi folositi ca martori ?
5. Cat raman fara permis, se poate cere dovada daca am primit fara drept de a circula ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DanielDum , utilizator 21:40, 5 Septembrie 2018
Declarati la politie asa cum s-au petrecut faptele. Daca aveti poze care va ajuta in apararea dvs, depuneti-le la dosar.
Daca dovada este fara drept de circulatie, procurorul nu o sa va prelungeasca dreptul de circulatie.
Va multumesc de raspuns.
O zi frumoasa.
Am avut si eu o problema recent dar nu de genul acesta.
Printre discutiile avute cu politistul, acesta imi povestea de un caz cand o persoana a condus cu numerele de inmatriculare expirate si zicea ca sta fara drept de conducere de un an si 3 luni.
Sper ca la Dumneavoastra sa nu fie la fel sa scapati repede.
Multumesc,
Totusi sa stau un an fara permis pentru ca nu am avut de unde sa stiu ca numerele sunt false ? E aiurea... Nu aveam de unde sa stiu ca numerele sunt false si ca acel individ care mi-a vandut masina mi-a spus ca sunt ok iar prietenul care a mers cu mine s-a uitat si a zis la fel.. (m-am uitat ca tot omul la numere in dreapta unde scrie pe rosu cand expira si am vazut ca numerele apar si in brief-ul mic, dupa ce politia a depistat numerele mi-a aratat ca scrie jos foarte mic in germana ca masina a fost radiata..)

ca sa circulati aveati nevoie nu numai de rovigneta ci si de RCA sau cartea verde. Daca masina a fost radiata in Germania, exista o perioada in care numerele sunt valabile, perioada in care masina poate fi inmatriculata in alta tara sau pe numele altcuiva. Probabil ati depasit perioada si numerele au epirat. Din pacate nu aveti nicio sansa , explicatia ca nu ati stiut ca numerele nu mai sunt valabile nu va scuteste de raspundere. In mod normal trebuia sa vaduceti la RAR sa faca identificarea si la Politie sa va dea nr rosii. Puteti face asta si acum insa este cam tarziu, in privinta dosarului penal care isi va urma cursul.

Alte discuții în legătură

Conducere autovehicul cu numar fals 0vasiliu0 0vasiliu0 Buna , in data de 24.05.2011 am fost oprit de politia de frontiera si mi sau ridicat numerele ptr ca erau expirate si false (deoarece nevasta mea se afla in ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema. amenda sau inchisoare cu suspendare. permis retinut. bibivl08 bibivl08 ... Lucrurile stau in felul urmator: Am cumparat o masina din timisoara , masina avea numere rosii expirate, totusi pentru ca pretul era convenabil am ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru infractiune lauriancului lauriancului am circulat cu o masina inmatriculata in germania si am fost oprit de politie care mi-a spus ca nu e inmatriculata,mi-au luat nr.talonul,permis .....mai pot ... (vezi toată discuția)