avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Card de credit - titularul decedat, beneficiarul sumei ...
Discuție deschisă în Executare silită

Card de credit - titularul decedat, beneficiarul sumei refuza plata

Buna ziua! Sotul meu a facut doua carduri avantaj pe numele sau, unul pentru el , celalalt pentru un var de-al lui. Aceasta persoana nu a mai vrut sa platesca cardul dupa ce sotul meu a decedat si cei de la banca l-au trimis la executori judecatoresti. Eu am mers sa mai achit ceea ce mai avea sotul meu de plata pe cardul folosit de el, dar l-au blocat si pe acesta cand mai aveam relativ putin de plata din cauza celuilalt card , unde suma restanta este foarte mare pt mine si nu pot sa o platesc. Eu am ramas cu un copil si venitul nostru este unul destul de mic pt doua persoane . Intrebarea mea este : este legal sa-mi ceara mie sa platesc acesti bani ? avand in vedere ca tipul cardului este Card Avantaj?mi-au spus ,de asemenea ,ca se percep taxe si de catre executor . Ideea e ca eu nu o sa imi permit sa platesc acest card, ce vor face ei in acest caz? ma mai ingrijoreaza si faptul ca, desi sotul meu e decedat, mi-au spus ca dobanda nu se opreste, desi initial au spus ca se inchide.















Cel mai recent răspuns: gabrieladeaconescu , utilizator 22:35, 12 Iunie 2015
Ati dezbatut succesiunea de pe urma sotului?Conf.art.1.155(1) Noul Cod Civil" Mostenitorii universali si cu titlu universal contribuie la plata datoriilor si sarcinilor mostenirii proportional cu cota succesorala ce ii revine fiecaruia".Pe de alta parte,conform art.1.156(1) Noul CodCivil "Inainte de partajul succesoral , creditorii personali ai unui mostenitor nu pot urmari partea acestuia din bunurile mostenirii."
In mod concret,daca nu ati dezbatut succesiunea si nu aveti certificat de mostenitor,mergeti la notar si dati o declaratie de acceptare a succesiunii,in termen de 1 an de la data decesului sotului, ca sa nu pierdeti termenul de optiune succesorala de 1 an,fara sa dezbateti insa succesiunea si fara certificat de mostenitor.In cazul in care se va trece la executarea silita, faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de executare si, invocati printre altele si art.1.156(1) Noul Cod Civil mai sus citat,respectiv faptul ca nu s-a facut partajul succesoral.Trebuie sa stiti insa ca,potrivit art.1.156(2)Noul Cod Civil, creditorii personali ai mostenitorilor pot cere partajul in numele debitorului lor,pot cere sa fie prezenti la partajul prin buna invoiala sau pot sa intervina in procesul de partaj.
sotul meu a decedat in data de 14.05.2013 , de atunci nu am cerut succesiunea.Avea o casa la tara si masina este trecuta tot pe numele lui in timpul casatoriei. Deci , ei au dreptul doar sa ia din bunuri nu sa ma oblige sa platesc sau sa imi puna oprire pe un viitor salariu, spun viitor pt ca, deocamdata, trebuie sa am grija de copil. iar venitul nostru este o pensie de urmas. ma mai ingrijoreaza faptul ca initial au spus ca dobanda se opreste fiind decedat , dar acum au spus ca nu se opreste si nu mai inteleg nimic.
Multumesc pentru raspuns! Ma scuzati ca nu am spus asta de prima data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie banca xtreme27 xtreme27 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am primit o somatie de la o banca in care sunt silit sa platesc in termen de 5 zile o restanta in valoare de ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune Cristi Vatavu Cristi Vatavu Parinti decedati, mostenitorii nu au deschis succesiune, neexistand bunuri, etc.pt.a fi impartite.Datoriile parintelui defunct revin in obligatia copiilor? ... (vezi toată discuția)
Mostenire datorii bancare laura94 laura94 Buna ziua, Am o intrebare: tatal meu a decedat in urma cu un an de zile. A avut un card de credit cu descoperire ( 12.000 RON + dobanzi acumulate pe parcurs ... (vezi toată discuția)