avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mansardare anexa casa de catre vecin- poate sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mansardare anexa casa de catre vecin- poate sa construiasca fara acceptul meu?

Vecinul meu doreste sa mansardeze anexa casei care este lipita de gardul casei mele . Asa , ar urma sa aiba intrare din exterior si vedere larga in curtea si casa mea. Eu nu doresc sa-i dau acceptul ! Poate construi si fara acceptul meu ?La parter are o fereastra (geamul nu e mat ) inspre curtea mea , poate construi si la etaj fereastra deasupra ? Multumesc anticipat de raspuns .
Cel mai recent răspuns: vrani , utilizator 10:10, 14 Iunie 2015
Se poate observa, mai nou-nu este doar cazul d-voastră, exacerbarea dreptului de proprietate în ceeace priveşte vecinătatea. Forumistul socoteşte că vecinul trebuie să-i ceară acordul , pe care din start arată că nu-l va da, pentru ca acesta să-şi mansardeze casa.
Potrivit ANEXEI 1 a L.50/1991 numai pentru clădiri noi sau cu altă destinaţie se cere acordul vecinului .
Faptul că are ferestre şi va avea ferestre cu vedere spre casa forumistului , este o problemă într+adevăr, care însă se rezolvă prin obligarea aplicării de geamuri mate, în caz că nu se respectă distanţa legală de vedere- art. 615NCC. -2m.
Multumesc pentru raspuns ! In cazul meu , vecinul va avea scara exterioara , sa urce la etaj , lipita de gardul meu, deci si usa de intrare si fereastra ( gen usa de balcon ) , numa' bine sa-l vad toata ziua cocotat . Intimitatea mea unde este atunci ?
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2015
vrani, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Umbrire cladire toricelli toricelli Buna ziua, am urmatoarea situatie: in 2015 am facut o extindere la o casa de la tara. In autorizatia mea retragerea de la limita de proprietate pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Va rog sa va dati o parere.... gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna! am si eu o nelamurire in ceea ce priveste o fereastra a imobilului in care locuiesc, proprietatea parintilor, fereastra care are deschidere in ... (vezi toată discuția)
Retragere acord Diana Daisy Diana Daisy Bună. Vecinul si-a ridicat 1 etaj la casa. , si sa lipit de a mea...Mă rugat sa îi dau prin notariat acordul pentru nu a pierde proiectul. I lam dat. Dar ... (vezi toată discuția)