avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Paratul nu a depus intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Paratul nu a depus intampinare

buna ziua.As dori sa aflu daca intr-un proces civil paratul nu depune intampinare in termenul de 25 de zile stabilit de lege si nici la prima zi de infatisare?O alta problema ar fi ca la prima zi de infatisare prezinta o adeverinta de la fisc precum ca nu are venituri impozabile fara ca instanta sa ii fi solicitat acest lucru ,dar refuzand in acelasi timp ajutorul public judiciar afirmand ca nu poate sustine financiar acest proces.
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 23:22, 15 Iunie 2015
in principiu pierde dreptul de a se apara prin intampinare dar o poate face pe cale orala la termen. Tot in principiu nu are relevanta daca cineva poate sau nu poate "sustine un proces" odata ce a fost citat. E reclamant, e parat? poate renunta la judecata si va puteti intelege amiabil. Despre ce fel de proces este vorba si care e de fapt intrebarea Dvs, nu se poate raspunde decat daca se stie daca adeverinta are vreo relevanta in dosar.
Intervenţie moderator: Am rugămintea să continuaţi discuţiile începute folosind butonul "răspunde" (albastru, dreapta, jos). În acest mod există continuitate între discuţia iniţială şi întrebările şi răspunsurile ulterioare. Am postat mai jos mesajul pe care l-aţi scris într-un topic nou, topic pe care l-am şters.
Mulţumesc!

Gabriela Pintea

petre_marian a scris:
adeverinta nu are nici o relevanta ea fiind eliberata catre primarie si prezentata in instanta procesul fiind o actiune in constatare avand ca obiect succesiunea eu avand calitatea de reclamant instanta dupa primul termen urmand a se pronunta asupra admisibilitatii cererii referitor la prevederile art.193 c.p.c lit. c .Eu am solicitat in cerere prevederile art,700 c c si art.35 n c p c prin care am probat nedepunerea optiunii succesorale in trmenul stabilit de art.1103 c civ.
buna seara Pentru continuarea discutiei mentionez ca exista un testament de legat universal .iar condracdictorialitatea find intre mine in calitate de reclamant si un frate din prima casatorie a mamei in continuare astept redactarea motivarii hotararii care este data cu dreot de apel in 30 de zile de la comunicare. Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecintele neprezentarii in instanta mzl mzl buna ziua, in cazul neprezentarii la proces a paratului, ce se poate intampla rau pentru acesta? (vezi toată discuția)
Proces byyk byyk Buna ziua! am avut un accident de circulatie soldat doar cu avarii.Persoana care ma lovit initial a recunoscut ca este vinovata si mi a dat o copie a ... (vezi toată discuția)
Cum se face apel și ce acte îmi trebuie? ionut009 ionut009 Bună ziua , am și eu o întrebare , cum se face ape ?și ce acte îmi trebuie . (vezi toată discuția)