Am un teren cu certificat de urbanism care prevede latimea aleii de acces minima de 3.5m. Momentan aceasta alee este de 2m latime, fiind in co-proprietate a celor 3 loturi corespunzatoare, in indiviza. Terenurile nu sunt construite. Primul teren e pe colt, avand deschidere la 2 alei. Din cate am inteles de la primarie, daca aleea era domeniu public (al primariei), fiecare proprietar era obligat sa se retraga 1.5m pt a obtine autorizatie de constructive. In situatia mea, mi s-a spus de la primarie ca primul lot, fiind pe colt, isi poate face deschidere pe cealalta latura si nu e obligat sa cedeze la aleea de 2m. Intrebare: care este legea care il obliga sa cedeze la domeniul public si nu-l obliga sa cedeze la aleea privata?
Servitute de trecere
arigo
Buna ziua,
Am dezmembrat un lot de teren in alte doua loturi, primul lot care are pe el o constructie o sa-mi ramana mie iar pe al doilea o sa il dau fiului ... (vezi toată discuția)
Construire casa
horiabg
Buna ziua,
Undeva in cartierul 23August voi mosteni impreuna cu o matusa , de la bunici, 2 loturi de 250mp si respectiv 300mp. loturile sunt lipite si ... (vezi toată discuția)