avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere

Buna ziua,
Am dezmembrat un lot de teren in alte doua loturi, primul lot care are pe el o constructie o sa-mi ramana mie iar pe al doilea o sa il dau fiului meu prin donatie sau act de vanzare-cumparare fiului meu pentru a construi o casa.
Problema:
Lotul pe care vreau sa il dau fiului pe o latura se invecineaza cu mine, pe doua laturi se invecineaza cu alti doi vecini iar pe o latua cu alee bloc (asa apare in cadastru, dezmembrare si in intabulare), dar conform celor de la primarie, terenul nu se invecineaza cu alee bloc ci cu blocul in sine, mentionez ca intre mine si bloc este un teren de 40m lungime si 6m latime pe care este pus gazon. Am facut cerere la primarie sa mi se permita construirea unei porti de acces pe latura care se invecineaza cu blocul, dar acestia mi-au spus ca lotul meu nu are iesire la nici o cale publica.
Va rog respectuos sa ma indrumati ce cale sa urmez.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:04, 15 Ianuarie 2015
Sfatul meu este sa demarati proces pentru servitute de trecere. Dar trebuie sa luati legatura cu un avocat, care sa va explice mai detaliat si sa va indrume.
Este mai bine sa demarez procesul acum in calitate de proprietar sau dupa ce o sa instrainez terenul?
Imi puteti recomanda un avocat specializat in astfel de litigii?
Va multumesc!
Chiar nu are importanta cand demarati procesul. O faceti cand doriti. Dvs din ce localitate sunteti? Este de preferat sa va angajati un avocat din localitatea unde va avea loc procesul, din considerente financiare.
Oras Bragadiru
De ce doriti sa folositi cale de acces pe acolo? Pentru ca, se pare, nu e nicio cale de acces acolo, nici macar privata, ci e o zona verde.
Dealtfel, primaria v-a raspuns ca nu e cale publica.
Daca faceti dosar pentru stabilire acces, cel mai probabil va va fi stabilit un acces prin fondul vechi din care s-a facut dezmembrarea, cf. Cod civil nou. Oricum, daca doriti pe terenul altuia, atunci vorbiti cu el (adica cu proprietarul blocului), nu cu primaria. Negociati. Ar putea sa va coste accesul pe acolo, caci servitutea de trecere nu e musai gratuita. Prin instanta, la fel.

Inca odata, de ce, care e scopul?

Alte discuții în legătură

Cale de acces ContSters78644 ContSters78644 sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)
Care e latimea minima pentru un drum de servitute? Aurica TRUTA Aurica TRUTA Cumpar 27 arii teren dar nu am acces la el direct de la strada. Pentru aceasta, vecinul din fata, care are front de 27 metri la strada, imi da o bucatica de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie pe un teren cu unica deschidere un drum de servitute madalinaiftime madalinaiftime Buna seara, Intrebarea mea ar fi:se poate diviza o gradina a carei parte din spate are iesire pe un drum de servitute?practic terenul ar fi inconjurat din ... (vezi toată discuția)