avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract inchiriere imobil de la persoana fizica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract inchiriere imobil de la persoana fizica

Va salut !
Am o firma si am gasit la cineva spatiu pentru sediu . Problema e ca e vorba de o persoana fizica . Pot sa fac contract intre societatea mea si persoana respectiva pentru a inchiria spatiul ? Daca da , am urmatoarele nelamuriri :

1. Banuiesc ca nu imi poate elibera factura , ci doar o chitanta de plata . Pot sa o inregistrez in contabilitatea , iar suma respectiva e deductibila la impozitul pe profit ?
2. CU tva-ul banuiesc ca nu ma complic aici . El nu are TVA de plata , eu nu am TVA deductibil . Suma de plata e fara TVA . Persoana respectiva nu e inregistrata in scopuri de TVA la finante si nici nu depaseste 30.000 euro pe an din activitatile de inchiriere ca sa fie nevoia sa se inregistreze

Cu scuzele de rigoare daca am postat unde nu trebuie
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 15:24, 6 Iulie 2009
Buna ziua,
Persoana fizica va poate inchiria spatiul respectiv.Persoana fizica trebuie sa mearga cu contractul la Administratia Financiara ...
Corect , nu va poate elibera factura , isna va pote elibera chitanta (in conformitate cu contractul incheiat) si puteti deduce cheltuiala cu chiria , precum si cheltuielile cu utilitatile existente(apa, electrica , gaze....daca stipulati in contract) in ceea ce priveste impozitul pe profit.
Nu deduceti TVAul....

Mult succes,
sigur ca da , puteti inchiria spatiu de la persoana fizica.In baza contractului incheiat , persoana fizica se va inregistra la Administratia Finantelor, iar dvs. va puteti scade din contabilitate.
Plata catre persoana fizica cu care incheiati contractul de inchiriere o mai puteti face si prin dispozitii de plata din casierie, daca suma nu depaseste 5000 de lei , daca depaseste acasta suma achitati prin banca .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli amenajare magazin carmenbn carmenbn Firma a inchiriat un spatiu pt.deschiderea unui magazin alimentar(si a inregistrat PL).A schimbat instalatii sanitare,gresie,faianta,a zugravit,etc(fara a ... (vezi toată discuția)
Factura Iael Iael As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client ... (vezi toată discuția)
Contract chirie (+comodat) intre persoane fizice -> sediu social societate platitoare tva StefanR StefanR Buna ziua, In vederea infiintarii unui SRL-D am inchiriat un spatiu intr-o cladire de birouri. In contract este prevazut faptul ca este cladire de birouri, ... (vezi toată discuția)