avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deductibilitate cheltuieli amenajare magazin
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deductibilitate cheltuieli amenajare magazin

Firma a inchiriat un spatiu pt.deschiderea unui magazin alimentar(si a inregistrat PL).A schimbat instalatii sanitare,gresie,faianta,a zugravit,etc(fara a schimba "configuratia" initiala).In contractul de inchiriere nu se precizeaza nimic legat de aceste aspecte.Se pot deduce aceste cheltuieli?Dar TVA aferent?
Deasemenea,in contract nu e precizat nimic de plata utilitatilor.Se pot deconta cu factura proprietarului spatiului,sau trebuie facute contracte pe firma cu ENEL,RADET,etc?
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2013
carmenbn, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 15:48, 7 Octombrie 2013
Daca in contract nu aveti prevazut,puteti incheia un act aditional in care mentionati ca puteti efectua lucrari de intretinere,modernizare,etc.Fiind magazin alimentar trebuie sa respectati norme sanitare,etc.
Legat de plata utilitatilor,daca contractul este incheiat intre 2 persoane juridice,soc.ce v-a inchiriat spatiul va poate refactura utilitatile.
In cazul in care este persoana fizica, prin act aditional stipulati obligatia achitarii utilitatilor sa fie a soc.dvs.
Aveti posibilitatea incheierii de contracte cu furnizorii de utilitati,dar tarifele din cate stiu eu sunt mai mari pt.persoane juridice.
Proprietarul spatiului e persoana fizica.In acest caz,putem deduce TVA-ul de pe facturile lui de utilitati daca avem act aditional in care e stipulata obligatia achitarii utilitatilor de catre noi?

da, puteti deduce Tva.
Eu zic ca nu merge sa deduceti tva-ul,deoarece deductibiliattea tva-ului vine din factura,ori in aceasta situatie facturile sunt emise persoanei fizice,proprietarea spatiului inchiriat de dvs.
Cred ca e mai bine sa nu deduc tva pt.utilitati,pt.a nu fi probleme.
Cheltuiala cu amenajarile se imparte la perioada contractului,sau se poate deconta la momentul facturii?Suma e de vreo 30.000 lei-instalatii sanitare,vopsea,materiale,etc.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
carmenbn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere imobil de la persoana fizica colonelu colonelu Va salut ! Am o firma si am gasit la cineva spatiu pentru sediu . Problema e ca e vorba de o persoana fizica . Pot sa fac contract intre societatea mea si ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli TRIF magda TRIF magda Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de lumina, securitate, ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat claudiaP claudiaP Buna ziua, Pentru un spatiu unde isi desfasoara activitatea un magazin s-a intocmit contract de comodat. Fiind comodat nu am factura, deci nici cheltuiala. ... (vezi toată discuția)